Vejlø formand for ny task force mod digital svindel

2 Min læsning

En sød dame fra Afrika skriver til din bedstefar. Kort tid efter har han sendt penge til en flybillet. Hun kommer aldrig. Kærlighedssvindel er blot en af de ting, der rammer flere og flere danskere. Både på pengepungen og med store psykiske konsekvenser. Og vi har kun set toppen af isbjerget, når det gælder svindel med AI. 

Telefonen ringer sent om aftenen. Det er fra banken. Eller politiet. Og den er helt gal, lyder det i røret. Du er ved at blive svindlet. Det sidste er korrekt. For opkaldet er ikke fra banken eller politiet. Det er fra en kriminel. Og den kriminelle får alt for ofte overbevist ofret om, at flytte penge “til en mere sikker konto”.

Vi skal være mere og mere på vagt overfor digital svindel. Og med den udvikling vi ser indenfor kunstig intelligens kan ingen vide sig sikker. Måske er det “dit barn” der ringer på facetime og beder om penge. Måske er det “regnskabschefen“, der med den vanlige stemme som du genkender, beder om en overførsel. 

Det er pinefuldt at tænke på de ofre, som ikke alene mister penge, men som også bliver manipuleret følelsesmæssigt i en grad, som kan have forfærdelige psykiske konsekvenser. Det er IKKE noget at skamme sig over. Det kan ramme os alle. 

Nu har Finans Danmark, nedsat en særlig task force i kampen mod digital svindel. Arbejdet starter primo 2024.

“Skammen er bare en af de ting vi skal have bekæmpet. Derfor er jeg virkelig glad for at kunne fortælle, at jeg har sagt ja til at stå i spidsen for en ny task force, som skal undersøge og afdække digital svindel og forhåbentlig medvirke til at både danskerne og pengeinstitutterne i langt højere grad bliver rustet til at tage kampen op mod de kriminelle” udtaler Christiane Vejlø som er valgt som formand for gruppen. 

“Jeg håber, at jeg med formandsposten kan bidrage med en kreativ og inddragende proces, som kan føre til et output, der kan hjælpe både pengeinstitutter og danskere med at bekæmpe de digitale svindlere”. 

Du kan læse mere om den nye svindel task force her. ,

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 − five =

No Comments Yet.