Vejløs digitale værktøjskasse- Padlet

3 Min læsning

Denne artikel blev først delt med mine nyhedsbrevsabonnenter. De får generelt endnu bedre og hurtigere indhold og eksklusive tips. Hvis du ikke er på listen, så skriv dig endelig op her.

Jeg er chefen for det hele!

Men jeg er altså også piccoline, grafiker, redigeringstekniker, kaffehenter, social media manager, salgsagent, marketingsansvarlig og bogholder. Jeg er med andre ord selvstændig! 

Jeg har drevet Elektronista butikken i snart 13 år. (Først hed min virksomhed faktisk But-Why, men den historie får du en anden gang). Hvis jeg ser tilbage til mine første visitkort, min første hjemmeside og mine første nyhedsbreve, så skal jeg lige bruge en times tid til at krølle tæerne ud. Det har altså ikke altid været lige kønt. 

Som selvstændig har man ikke nødvendigvis et kæmpe budget til at hyre folk ind til at løse alskens opgaver.

Konsekvensen bliver, at man selv må tage fat. Heldigvis er der efterhånden utrolig mange gode digitale værktøjer som kan være en stor hjælp. 

Så hvad siger du til, at jeg deler nogle af mine bedste digitale finter med dig?

Jeg bruger en del tid på at teste forskellige ting af, og det kan jeg da ligeså godt dele med dig, så du ikke skal bruge tid på det ik?

Jeg starter med at fortælle om en ny smart måde at lave minihjemmesider på. Det tager seriøst kun få minutter!

Det var perfekt timing for mig at finde værktøjet padlet.com Som du måske ved, så lavede jeg sidste år et streamet talkshow med Vejle Kommune om krydsfeltet mellem kunst og teknologi. Det blev til 10 helt vildt gode programmer. Især takket være de helt særligt spændende gæster, som virkelig blæste mig bagover flere gange med deres viden og vilde fremtidsprojekter. 

Når man har brugt så meget energi, og haft så mange gode mennesker involveret, og i sidste ende sidder med så godt et produkt, der bliver givet gratis væk, så må man simpelthen gøre alt hvad man kan, for at andre får glæde af det. Vi har selvfølgelig undervejs publiceret udsendelserne på arttechtuesday.dk, men jeg har også haft lyst til at samle det hele og præsentere det i Elektronista universet.

Tjek lige hvor fint det blev med Padlet! (klik på billedet for at se det hele)

Det krævede simpelthen ikke mere, end at jeg oprettede en profil og startede en Padlet side. Så kopierede jeg Vimeo links ind til de forskellige programmer og opdaterede programtekst. Det var også nemt at embedde siden på min egen hjemmeside (se til højre i sidebar), så jeg forhåbentlig kan friste besøgende til at tjekke vores Arttech talks ud. 

Men hvad kan du så bruge det til?

Padlet er jo sådan set en slags pinterest bare på en mere business agtig – hjemmeside-måde. Her er et par forslag: 

1.  Lav et CV med din LinkedIn profil, sociale medier og content, der er relevant. Ting som kendetegner dig. 

2. Saml artikler, podcasts og videoer der skal bruges som baggrundslæsning til dine kursister eller vinterbadevenner

3. Lav en temaside for din fest eller event. Indsæt videoer, playlister, fotos og relevante artikler. 

4. Hvis du sælger forskellige produkter kan du samle en udvalgt håndfuld og eventuelt tilføje artikler med spændende relevant viden. 

De første 3 Padlet sider er gratis. Skal du bruge flere koster det 99 kr. om måneden. 

Hvilke idéer kan du selv komme på? Fortæl mig om dine eksperimenter med Padlet eller andre værktøjer, der minder om det. Og skriv også endelig dit bedste tip til et genialt digitalt værktøj, som ligner en million men tager få minutter?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 1 =

2 Comments
 • Line Ullmann
  januar 14, 2022

  Jeg bruger padlet, når jeg underviser online som en slags fælles whiteboard eller væg fx når deltagerne er i Break Out Rooms. På den måde kan jeg holde øje med om grupperne er på rette vej, fordi jeg kan se hvad alle grupperne skriver på deres væg. Og bagefter bruger grupperne det som en flipover, de kan tale ud fra når de skal præsentere i plenum.

  • Christiane Vejlø
   januar 14, 2022

   Super smart at værktøjet også er kollaborativt. Tak fordi du delte!
   Christiane