Gaming guide – Forlæng følelsen af ferie med de her to fantastiske spil

4 Min læsning

Uanset om du er til Gurli Gris eller hardcore sci-fi, så vil du finde noget at underholde dig med i Elektronistas Januar gaming guide.

Gurli Gris spillet er et kæmpe kærlighedsbrev til fans af serien

Hvis du har børn, eller kender nogle børn, så kender du formentlig også Gurli Gris, tv-showet, og det hav af merchandise, der er omkring hele universet.

Hele spillet foregår som én lang episode af Gurli Gris, hvor du er Gurlis nye ven, der kommer på besøg og tager ud på eventyr med hende. Mange af de spillede eventyr er genfortællinger af episoder fra tv-showet, men genfortolket i konteksten af at Gurli har sin nyeste ven med sig.

Selve spildelen forgår ved, at du bevæger din hjemmelavede figur rundt på skærmen, og skal interagere med tingene omkring dig. Nogle gange skubber det historien fremad, andre gange udløser det en lille sekvens du kan se og andre gange får du en replik fra Gurli eller en figur i nærheden. Det hele er enormt simpelt og meget lettilgængeligt for selv de mindste spillere.

Spillet ligner tv-showet på en prik, og det er en kæmpe fornøjelse at kunne gå rundt i Gurlis hus, som man har lyst. Men det er ikke kun udseendet der minder om showet, for hele spillet er med de danske stemmer du kender fra fjernsynet. Det giver spillet en ekstra dimension af genkendelsesglæde og det gør det meget nemmere for børn at have det sjovt med spillet.

Er “Min Ven Gurli Gris” et perfekt spil? Absolut ikke. Der er massevis af tekniske fejl (nogle gange taler Gurli pludselig svensk og Pedro Pony snakkede norsk) og det kan være svært at regne ud, hvad man skal gøre for at få historien til at fortsætte. Desuden er sangene i spillet ikke oversat til dansk, så de er der kun på engelsk.

Men på trods af alle de små problemer og underlige fejl, så spurgte den femårige hjemme hos mig, om hun måtte starte spillet forfra netop som vi kiggede på rulleteksterne. Fans af Gurli vil elske spillet, og de voksne vil få et smil på læben over at se mange af de klassiske Gurli jokes blive genfortalt.

Du vil elske Min Ven Gurli Gris hvis:

  • Du, eller nogen i familien, elsker Gurli
  • Vil glæde de mindste i huset med et børnespil af god kvalitet

My Friend Peppa Pig fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S / X, PC og Nintendo Switch

Legendarisk spilserie bliver efter 20 år fornyet og genopfundet

For 20 år siden kom den første Xbox-konsol til verden, og med den også actionspillet ‘Halo’ der dengang satte standarden for hvordan skydespil på konsoller skulle fungere, og den dag i dag bruges grundpillerne som det originale ‘Halo’ satte stadig.

Forventningerne er derfor også skruet godt og grundigt op for ‘Halo Infinite’ der er det første Halo-spil siden ‘Halo 5: Guardians’ fra 2015. Halo-spillene følger supersoldaten “Master Chief”, der er menneskehedens sidste håb i kampen mod “The Banished”, en samling af universets andre rumvæsner, der vil udslette menneskeheden ved at starte dommedagsvåbnet “Halo”.

Historien i ‘Halo Infinite’ er rendyrket sci-fi, med alt hvad det indebærer af komplekse baggrundshistorier, et bredt persongalleri og en masse techno-snak. Heldigvis kan du gladeligt ignorere størstedelen af hvad der foregår, og i stedet begive dig i kast med at bevæge dig igennem smukke landskaber og skyde rumvæsner.

For selv hvis man skrællede alt historien ud af ‘Halo Infinite’, så ville det stadigvæk være et forrygende sjovt spil. Det er nemlig et spil der i den grad opfordrer til improvisation. Du skifter hyppigt dine våben ud med dem du finder rundt omkring på jorden, og de forskellige våbens egenskaber tvinger dig til at spille på forskellige måder.

Det giver et spil-flow hvor du hele tiden skal tænke på hvilket våben du har i hånden, fjenderne foran dig og de muligheder som det åbner op for. Måske kaster du en granat ind blandt en gruppe rumvæsner og skaber vild panik, mens du på afstand skyder de andre fjender. Måske finder du vej op til toppen af en bygning og lader det regner ned med plasma og tager dig af fjenderne før de opdager du er der. Eller måske finder du et køretøj og torpederer hovedindgangen til fjendens base, og fuldt ud lever fantasien som sci-fi supersoldaten der ikke kan stoppes.

‘Halo Infinite’ er en bred palette af muligheder, der alle er lige sjove og giver dig et bredt spektrum af ting at give dig til. Alene det er nok til at gøre spillet sjovt i mange timer, og samtidig er det en fryd at udforske spillets verden. Uanset om du gør det til fods eller ombord i et af spillets mange køretøjer. Hvis du savner heftig sci-fi action, så er ‘Halo Infinite’ et spil du ikke må gå glip af.

Du vil elske Halo Infinite hvis:

  • Du elsker spil som Far Cry og alt med sci-fi
  • Du vil have et spil med masser af fart, skøre våben og en stor verden at udforske

Halo Infinite fås til PC, Xbox Series S / X og Xbox One.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − fifteen =

No Comments Yet.