Verdens bedste DJ præsenterer headphones med Philips

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Elektronista har mødt verdens bedste DJ i Miami. Armin van Buuren har udviklet sin yndlingsgadget i samarbejde med Philips, og det kom der nogle bad ass headphones ud af.

DSC01498

Armin van Buuren bliver ofte kaldt verdens bedste DJ. Han har stået bag mixerpulten i over 20 år, hans ugentlige podcast har over 3 mio abonnenter og sidste år slog han for alvor igennem uden for den elektroniske klubscene med radiohittet This is what it feels like.

Jeg møder Armin backstage under en releasefest for de nye høretelefoner A5-Pro i Miami. Udenfor bager solen på en crowd af musikjournalister, Philips produktfolk, modeller og lokale celebs. Der er champagne i glassene, kjolerne går lige til hårgrænsen, taskerne er ægte. Det er brysterne ikke.

Armin kommer oprindeligt fra Holland men de mange år rundt i verden har givet ham et perfekt engelsk. Han har spillet på verdens største klubber. Fra Ibiza til Miami. Fra Tokyo til Berlin. Og når han står på scenen har han på en virkelig fascinerende måde publikum i sin hule ofte hævede hånd. Som en anden messias står den slanke blonde mand altid med begge arme hævet over hovedet, når beatet når til klimaks og det ekstatiske publikum går amok.

Armin-van-buuren

Som han sidder der foran mig i jeans og hvid tshirt ligner han en helt almindelig fyr. Han er sød og i mødekommende  mens han begynder at fortælle mig hvad høretelefoner egentlig betyder for en DJ. ”Det er som malerens børste. Det er mit værktøj. Jeg bruger dem til at line næste nummer op. Som en kok forbereder maden i sit køkkenet, så er mine høretelefoner mit køkken. Og jeg tjekker ovnen for at se om retten er færdig” siger han og griner.

DSC01502

Da Armin van Buuren fik muligheden for at designe et par høretelefoner i samarbejde med Philips var det vigtigt for ham, at han virkelig indgik i designprocessen og ikke bare skulle lægge navn til. ”Jeg har designet dem til mig til selv med udgangspunkt i hvad jeg føler en professionel DJ har brug for.  Men man behøver ikke være DJ for at bruge dem” siger han og fortæller om sine tekniske krav. “Det er klart lyden skal være virkelig god- med dybde, klar , høj og med meget bas”, siger Armin og understreger med det samme næsten lidt for politisk korrekt, at man selvfølgelig ikke skal høre for høj musik, for så kan man skade sine ører.

A5-Pro Dj headphones

”De skal være holdbare, de skal være behagelige og så skal de være fleksible” fortsætter Amin og griber ud efter høretelefonerne og laver en lynhurtig bevægelse som en sherif der trækker sin revolver, så de folder sig ud. Man kan se han synes det er sjovt. Et andet krav som Armin fik opfyldt med A5- Pro, er at de er nemme at transportere. De kan foldes sammen nærmest som en burger og nemt pakkes i en taske.

Philips-A-5-Pro-folds

”Når man står der som DJ kan man efterhånden nærmest ikke skille sig ud ved andet end den tshirt man har på, og det headset man bruger” siger Armin, mens vi snakker om den teknologiske udvikling, og at det på mange måder er blevet nemmere at være DJ uden vinylplader og tungt udstyr. Derfor var det også vigtigt for Armin at A5- Pro headsettet også skulle kunne customizes med forskellige kabler, ørepuder og de plastikcaps som sidder på ydersiden.  Man kan gøre dem til sine egne. Med klistermærker eller bare ved at male på dem. Og så vil man kunne bestille  ekstra ”reservedele” til settet, så de ikke skal kasseres bare fordi et kabel går i stykker.

Armin har en iPhone 5 liggende på bordet, og jeg spørger ham til hans yndlings apps. Han trækker vejret ind og går begejstret i gang med en lang liste af apps fra Spotify (som han mener er det bedste der er sket for ham  2013), til Runkeeper (fordi han løber om morgenen, når han bor på hotel), FlightRader24pro (fordi han kan lide at holde øje med fly på himmelen), magasin og avisapps til iPad (fordi han ikke har tid til  at købe dem eller plads i sin bagage), Dropbox (fordi hans rejseplaner ligger der), Tune in (en radioapp med 7000 radiostationer, hvor han lytter mest til ambient musik).

DSC01508

Jeg siger farvel til den søde fyr, der når man ser på ham mere ligner en lidt smart far fra Vesterbro i København end en verdensstjerne. Jeg ser Armin igen nogle timer senere. Jeg står på terassen i en luksus cabana ved et af de mest trendy hoteller på South Beach, Miami.  Jeg kan kikke ned på en scene, hvor Armin står med løftede arme foran et hoppende hav at dansende kvinder i bikinier og mænd i bar overkrop. Menneskehavet løfter armene i den lune Miami nat og messer højt i takt til musikken. Eat, sleep, rave, repeat. Eat, slep, rave, repeat. I Armins løftede venstre hånd holder han sine nye A-5 Pro høretelefoner. Verdens bedste DJ griner stort. Måske fordi crowden går amok? Måske fordi han nu har verdens bedste headset? Måske fordi samarbejdet med  Philips bliver endnu en indbringende deal i van Buuren forretningen?

Armin van Buuren har tidligere udviklet en slags ”begynder” DJ start up sæt med Philips. Hvis man gerne vil prøve kræfter med DJ kunsten uden at investere i det vildeste dyre udstyr. Sættet hedder Philips M1X-DJ .

Du kan følge Armin van Buuren på Instagram, hvor han hedder @aminvanburrenofficial  I videoen herunder fortæller Armin om designprocessen med Philips.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + sixteen =

No Comments Yet.