Vi vil have både streaming og ”flow tv”

2 Min læsning

Danskerne vil selv bestemme, hvad der skal ligge i deres tv-pakker. Kvinder og mænd har forskellige begrundelser, viser ny analyse.

Tre ud af fire danske vil have både fjernsyn og streaming i den tv-pakke, de bruger derhjemme. De vil samtidig kunne ændre kanal og tjeneste efter behov.

55 procent af danskerne er irriterede over, at de ikke har adgang til en bestemt tv-kanal, når der var en udsendelse, de gerne ville se.

Og halvdelen af danskerne (51 procent) betaler for én eller flere streamingtjenester som f.eks. Netflix, HBO eller TV2 Play, ud over den eller de som allerede er del af deres tv-abonnement.

Det er tal fra en dugfrisk undersøgelse, som analysefirmaet YouGov har lavet for YouSee. 1.622 danskere over 18 år er blevet interviewet om deres tv-vaner i perioden fra den 16. til den 22. april 2018.

”Vi ser en tydelig tendens mod, at danskerne selv vil bestemme mere om, hvilke medie- og underholdningstilbud, der skal være til rådighed i deres hjem. Danskerne er meget bevidste om, hvad de kan mediemæssigt, samtidig med at udbuddet af tjenester og kanaler er blevet meget større i de seneste år,” forklarer Julie Nygaard. Hun er medieekspert i Wilke og oplægsholder ved dette års Copenhagen FutureTV Conference.

Julie Nygaard tilføjer, at der i dag er øget behov for, at danskerne selv kan vælge og sammenstykke deres underholdnings-univers. Ingen skal som i gamle dage bestemme over, hvad de må se. Nøgleord er individuelle ønsker til kvalitet og indhold.

Den nye undersøgelse fra YouSee og YouGov afslører også, at der er forskel på kønnene, når tv-kanaler og streaming tjenester skal vælges. 67 procent af kvinderne vil gerne kunne skifte kanal eller streaming udbyder, når der kommer en særlig tv-serie eller film. Hos mændene siger 62 procent, at de vil kunne skifte, når der er VM, OL og fodbold på skærmen.

Den stærke fokus på streaming betyder dog ikke, at danskerne vil undvære de traditionelle tv-kanaler – dem, man under ét kalder ”flow tv”. Kun 1 ud af 10 er parat til udelukkende at bruge streaming.

YouSee gav i februar sine kunder adgang til at sammensætte en Bland Selv tv-pakke med lige præcis de tv-kanaler og streamingtjenester, de sætter mest pris på. Allerede nu kan YouSee se, at to af tre brugere lægger en eller flere ekstra streamingtjenester ind.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 − four =

1 Comment
  • Exodus Live
    februar 13, 2019

    Flow TV is is amazing. You can also try Exodus Live. Now one can watch all TV channels for free.