Videnskabspiger i nyt LEGO-sæt

2 Min læsning

Af @christianevejlo

Endelig et LEGO sæt hvor figurerne er piger på eventyr i den videnskabelige verden.

lego-research-institute-with-females

Jeg ville bestille et videnskabssæt i en legetøjsbutik i New York. Ekspedienten blev ved med at tale som om mit barn var en dreng, og da jeg sagde hun var en pige begyndte hun straks at lede mig væk fra videnskabslegetøjet. Virkelig irriterende eftersom min egen 6 årige Mininørd er vild med alt, hvad der har at gøre med rummet, kemiforsøg, robotter og programmering at gøre. Det er underligt det skal være op af bakken med videnskabsorienteret legetøj til piger Men der sker heldigvis lidt udvikling hele tiden.

LEGO figurer kan lave mange spændende ting. Desværre er det bare kun 16% af Lego figurerne som er piger. Og typisk har de haft til huse i lyserøde omgivelser med cupcakes og hårsalon, og det har en 7 årig pige for nylig klaget meget offentligt over. Men endelig nu kommer Research Institute Collection, hvor det bliver muligt at lege astronom, kemiker eller palæontolog med små Lego pigefigurer.

Det fedeste er næsten at LEGO ikke markedsfører sættet som noget specifikt til piger, men bare som nogle videnskabsfolk der tilfældigvis er piger. For sådan bør det være og vi er forhåbentlig på vej derhen hvor vi slet ikke behøver tale om kønnet. Der meldes allerede om lang ventetid og det undrer ikke mig. Forstår bare ikke det skulle tage så lang tid for LEGO? Nå men jeg er glad!

Vi skal have sættet! Hvad synes du om idéen?
Christiane Vejlø

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 5 =

4 Comments
 • Søren Andersen
  august 8, 2014

  Fedt! Jeg er også med på ideen.
  Men hvorfor er det rated til alder 10+? Er det så meget anderledes end Lego Friends der er fra 5/6+?

 • christiane
  august 8, 2014

  Hej Søren
  Jeg køber den også til min 6 årige. Hun er mere end klar!
  Christiane

 • Mette Lundgaard
  august 8, 2014

  Fedt! Og ja, på tide!

 • Louise FB
  august 8, 2014

  Forstår heller ikke umiddelbart 10+ mærkningen, men det vil ikke afholde mig fra at investere i sættet til min snart 6-årige.