YouSee lukker for dit Wifi-spot

2 Min læsning

Af Milos Jørgensen – Ungdomsreporter

YouSee har lukket for dit YouSee Wifi-spot, da der var flere kritiske fejl i den opdatering, som de udsendte.

YouSee Web-TV på iPad
Foto: Uffe Weng

Det er ikke lang tid siden, at YouSee udsendte en ny opdatering ud til deres kunder, som gav dem muligheden for at være online i store dele af landet, selvom de ikke havde deres internet med sig.

Til trods for, at det lyder lækkert, så har opdateringen en række sikkerhedshuller, som blandt andet har givet udefrakommende muligheden for at skaffe sig adgang til dine delte mapper uden password-beskyttelse. Sikkerhedsfirmaet CSIS, som opdagede den kritiske fejl, estimerer, at ca. 100.000 Yousee-kunder har fået den fejlbehæftede opdatering.

” Vi opdagede i sidste uge, at YouSees kunders hotspots var behæftet med flere fejl, som kan eksponere kundernes private data og oplysninger. Det oplyste vi for TDC (YouSees moderselskab, red.), og de reagerede med at lukke ned for deres hotspots, siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert hos CSIS til tv2.dk.

Lukket på ubestemt tid
I en statusopdatering nævner YouSee, at servicen er deaktiveret, indtil deres leverandører har løst fejlen, hvilket de i øjeblikket ikke har en dato på.

Ud over de kritiske sikkerhedsbrister klager flere kunder også over en betydelig langsommere internetforbindelse efter opdateringen. På YouSees Facebookside har flere kunder brokket sig over langsommere internet, og én kunde oplevede et massivt fald på hele 90% i upload hastighed.

YouSee undersøger i øjeblikket om den langsomme hastighed har en relation til opdateringen.

“Vi har ikke endnu verificeret sammenhængen mellem hotspot og nedsat hastighed. Det er en teori, men vi har ikke været i stand til at eftervise det som et systematisk problem. Der kan være tale om specielle konfigurationer, siger Ib Konrad Jensen, der er pressechef hos YouSee til Elektronista.dk.

Hvis du ikke ønsker at være en del af YouSee Wifi-spot ordningen, kan du framelde dig her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + nine =

No Comments Yet.