Her er årets bedste spil – og en hel del overraskelser

5 Min læsning

Der var mange overraskelser, da årets bedste computerspil blev kåret til Danish Game Awards torsdag aften i The Ballroom i København.

dga øverst
af Christina Majcher

Jep, der var overraskelser. Af vidt forskellig slags. Fra ratatata-tegneseriejakker til kliché-kolbøtter. Her er 10 højdepunkter fra prisuddelingen. Og alle vinderne, selvfølgelig.

 

Højdepunkt nummer 1: Bingopladen
dga15 bingo
Det første højdepunkt kom allerede inden prisuddelingen i The Ballroom gik i gang, da Danish Game Awards-bingopladen dukkede op i mit twitter-feed. Den veloplagte bingo-plade, kreeret af podcasten Spilmagasinet.dk, tog selvfølgelig udgangspunkt i en hel masse ting, der enten 1) plejer at ske til Danish Game Awards eller 2) plejer at ske til spilbranchebegivenheder, såsom “Morten Skovgaard på scenen”, “Akavet takketale fra PR-repræsentant” og “Kommentar om fri bar”. En lille smule ondt, en lille smule internt og meget sjovt.

Det skulle heldigvis vise sig at være svært at få fyldt rækkerne ud i år. Og det kan alle jo kun være glade for.

 

Højdepunkt nummer 2: Helt awesome suit på scenen
dga15 jakken
Aftenens vært, den selverklæret nørdede standupper Niels Forsberg, havde en mildt sagt festlig jakke på fyldt med tegneserie-KAPOUW. Bortset fra den hvide baggrund minder den meget om en tegneseriekjole, jeg selv har og er ypperligt glad for, så jeg var yderst visuelt underholdt.

Men det var ikke den eneste gode ting ved dén jakke. Så godt som ALLE andre, der var på scenen, havde nemlig sorte jakker på. Hele banden. Og der må man så sige, at tegneseriejakken skilte sig pænt meget ud. Ratatatatata! En kulørt salve lige ind i pupillen!

 

Højdepunkt nummer 3: De sorte jakker
dga mortenNår det er sagt, så var de vældigt flotte, alle de sorte jakker der. Her ses den i Morten Skovgaard-varianten med en Slayer-t-shirt indenunder, ved uddelingen af Kritikerprisen. Morten (Gameplay/MetroXpress) uddelte den på vegne af en jury, og prisen gik til Middle-Earth: Shadow of Mordor.


Højdepunkt nummer 4: Kliché-kolbøtter

dga scenebabe 2Kindkyssende scene-babes er kvinder, når der uddeles priser, right? Nope, ikke til dette års udgave af DGA. Scene-baben var af hankøn (i sort jakke), hed Kristian, og måtte, for tydeliggørelsens skyld, selvfølgelig finde sig i lumre bemærkninger fra Niels Forsberg aftenen igennem (såsom ”smid noget tøj for fanden” og en ”tag Kristian på klodserne”-LEGO-joke). Det tog han mægtig pænt.


Højdepunkt nummer 5: Årets gamer

dga årets gamerOg nu vi er i gang med at vende de gængse kønsroller lidt om, så var det en kvinde, der vandt den ærefulde titel som Årets gamer. Blandt præmierne var en PS4 OG en Xbox One, som hun kunne tage med hjem til sin i forvejen store maskinpark. Congrats, Carmillah!


Højdepunkt nummer 6: Vild optimisme
!
årets gamer game overDa de to øvrige kombattanter til titlen som Årets Gamer (det er dem med 1UP-skiltene her) skulle ud i kampen om henholdsvis 2. – og 3. pladsen, kom Årets Gamer-quizzens bedste spørgsmål: De vindende spil til Danish Game Awards bliver fundet ved offentlig brugerafstemning, men hvor mange havde faktisk stemt? Den, der kom tættest på tallet med sit gæt, ville vinde.

De to kombattanter gættede på henholdsvis 300.000 og 400.000, hvilket næsten er sødt i sin komplet vilde optimisme omkring danskernes generelle interesse for spilprisuddelinger. Jeg ELSKER vild optimisme, så stor thumbs up! Det rigtige tal var 4500.


Højdepunkt nummer 7: Verdensmester

dga verdensmester augustÅrets DGA-pris, der gives til en person eller organisation, som har gjort noget særligt for gamermiljøet, gik i år til 18-årige August Rosenmeier, der blev den første danske verdensmester i FIFA nogensinde i juli. Han fik stående ovationer, da han gik på scenen. Hvor han blandt andet takkede sin far, ”som mener, han har lært mig alt”. Og sagde, at han håber at kunne forsvare titlen i München. Go, Agge!

Augusts egen forklaring på sine FIFA-skillz er i øvrigt også verdensklasse: Som lille var han nødt til at snige sig til at spille på sin storebrors værelse, uden tilladelse, hvilket har lært ham at spille under pres. Den forklaring giver SÅ meget mening.

 

Højdepunkt nummer 8: Enmandsfirmadebutant
dga wings ofFor mange er Årets danske spil den mest spændende kategori, fordi dem, der har lavet spillene, faktisk er til stede og kan komme på scenen. 8 danske spil (udvalgt af en jury) skulle kæmpe om æren i afstemningen, og vinderen blev Wings of Vi. Da spiludvikler Jesper Erlandsen stod på scenen, takkede han ”alle medarbejderne, som er mig selv”. Skøn sætning, jo.

Wings of Vi er Jespers allerførste spil (altså, kommercielt udgivet, ihvertfald), og han måtte gå før festen (altså lige efter showet), da han skulle op og på morgen-tv næste dag. Dobbelt-congrats.

Hvem er alle de mennesker på billedet, tænker du måske nu. Well, seje Betadwarf (dem der lavede Forced, mens de squattede i tomme lokaler på universitetet) var på scenen for at præsentere prisen og stod i øvrigt for en af aftenens sjoveste buildup-taler. Det er vinderen Jesper Erlandsen i midten, med ternet skjorte. Jep, udvikleruniformen er ternede skjorter, det er marketing og distributører, der står for det med de sorte jakker. Og Morten Skovgaard.

 

Højdepunkt nummer 9: Prisen i prisen
statuettenDGA-statuetten, som er designet af Niklas Antonson, er ikke bare en lilla sekskant. Det er også et labyrint-spil. Selvfølgelig!

 

Højdepunkt nummer 10: Konfetti.
dga konfettiJeg elsker bare konfetti. Så derfor. Konfetti!

 

Øvrige højdepunkter?
De øvrige højdepunkter skete til festen bagefter, hvor baren stadig var meget fri, så dem springer vi over her og går til:


Vinderne
!
Her er samtlige af aftenens vindere, som alle, bortset fra Årets Gamer og Kritikerprisen, er fundet ved brugerafstemninger. Og som det altid er tilfældet, når den slags afgøres af brugerafstemninger, er der også et par overraskelser imellem her.

Årets spil: Far Cry 4
Årets shooter: Far Cry 4
Årets action/adventure-spil: Assassin’s Creed: Unity
Årets sportsspil: FIFA 15
Årets rollespil: South Park – The Stick of Truth
Årets racingspil: Mario Kart 8
Årets casual og sociale spil: The Sims 4
Årets genudgivelse: GTA V
Årets danske spil: Wings of Vi
DGA-prisen: August Rosenmeier
Årets gamer: Carmillah
Årets spilbutik: Fona på Strøget i Aarhus
Kritikerprisen: Middle-Earth: Shadow of Mordor
MUF-prisen: Peter Weile

Det var sjette år, der blev afholdt Danish Game Awards.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − eight =

No Comments Yet.