Er det her dig? Kunne det være tid til at gå lidt offline?

1 Min læsning

Jeg talte idag med to unge mennesker fra en 9. klasse. De er ved at lave skoleprojekt om unges brug af sociale medier og ville vide om de kunne være skadelige. Da jeg havde svaret på svar til deres opgave begyndte jeg at interviewe dem. Om hvordan de bruger smartphones i frikvartererne, om det nogensinde bliver for meget, om de nogensinde er trætte af at deres venner er på telefonen når de er sammen. Det entydige svar var nej. Det generede dem overhovedet ikke.

Men vi er andre (måske er det alderen?) der er begyndt at forholde os alvorligt til hvordan vi bruger vores tid bedst muligt. Når man pludselig finder ud af at der er gået en hel aften med at like ting på Facebook. Eller når man går ind i en lygtepæl fordi man SMS’er på gaden. Eller når man sidder til et middagsselskab og personen man taler med har mere travlt med at tage billeder af maden til Instagram.

En lille bevægelse som figurerer under hashtagget #offlineonsdag foreslår at man slukker alt og kun laver offine ting onsdag efter arbejde. Jeg overvejer seriøst at hoppe med. Jeg er nysgerrig på hvad andre tænker. Er det for meget? Hjælper det med en enkelt offline eftermiddag? Skal man prøve en komplet digital detox for at få renset helt ud (Som David Guldager og jeg taler om i Elektronista podcast #146).

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × three =

2 Comments
 • Marlene Høj
  januar 31, 2015

  Det lyder til at være en god idé :) Måske er det på tide at finde brætspillet frem sammen med kæresten og ungerne?!

 • Annika
  februar 1, 2015

  Faktisk er online-livet ud over let, også meget tidsfordriv.
  Personligt har jeg svært ved at vende tilbage til online-livet efter hver ferie… og ender så igen fast i det :\

  Hver onsdag?? Nej, jeg hopper ikke med på det, men ville nok være en ide at gøre det indimellem… offline og tv-frie aftener. For TV er ikke bedre…