1,2,3 SÅ ER DU (BAR´) KODET

4 Min læsning

Vi har skrevet om dem før og du har med garanti allerede set dem i mediebilledet. De små kvadratiske, grafiske 2D koder der ifølge marketingfolk folk revolutionere verden, med muligheden for at gå fra et traditionelt dødt medie direkte til den digitale verden – blot ved hjælp af et enkelt scan med din smartphone. Men hvad er de bedste skannere? Hvad kan du egentlig bruge dem til? og hvordan får du din egen smarte barcode?

Vi har lokket Rikke Høyer Schrøder fra Ilovebarcodes til at lave en guide til de bedste barcode tips.

1. Installer en scanner applikation

Via kameraet i din smartphone har du mulighed for at fotografere/scanne barcoden, det eneste du behøver er en scanner applikation på din smartphone. I App store eller Android market finder du en lang række forskellige scanner applikationer. Elektronista og I love barcodes anbefaler tre gode scanner applikationer – der kan hentes, kvit og frit!

Danmarks mest populære!

Scanlife er en af de mest benyttede scanner applikationer i Danmark, årsagen er primært at de var en af de første på markedet! Med en Scanlife applikation har du som udgangpunkt mulighed for at scanne tre typer 2D barcodes; EZ koden, Datamatrix koden og QR koden. Derudover kan du også være heldig at scanne den gode gamle EAN kode (1D stregkoden fra mælkekartonen etc.  i Netto).

Verdens mest benyttede!

i-nigma er en af verdens mest benyttede scanner applikationer og understøtter mere end 250 forskellige typer telefoner. Med en applikation fra i-nigma er du rigtig godt dækket ind når der skal scannes 2D barcodes. Her har du nemlig mulighed for at scanne både; QR koder, Datamatrix koder, PDF 417 koder, Aztec koder og Micro QR koder.

Den begrænsede – men gode!

QR (Quick Respons) koden er en af de mest populære 2D koder. Derfor findes der også en række scanner-appliaktoner der udelukkenede kan scanne QR koderne. 2DCodeMe er en rigtig god scanner applikation hvis du kun er til QR koder.

Når scanner applikationen er installeret på din smartphone, gør du den blot aktiv (som enhver anden applikation), holder kameraet op foran 2D barcoden hvorefter koden automatisk scannes. Nu åbner der en helt ny verden for dig.

2. Scan på livet løs!

Ifølge scanner applikations udbyderen, Scanlife. Er vi danskere det 5. Mest scannende folkefærd i den vestlige verden!  Har du endnu ikke prøvet – så hop ud i det! Forud venter dig en masse gode oplevelser. Du kan blandt andet;

 • Læse filmanmeldelser i magasinet Kino.dk – scanne QR koden og se traileren direkte på mobilen
 • Hente et utal af applikationer direkte fra annoncer eller outdoor
 • Læse uddrag af bøger hos Gyldendahl
 • Købe bøger, tøj, etc. direkte fra magsinet, kataloget eller avisen du læser.
 • Se nærmere på huset du overvejer at købe ved at scanne koden på til salg skiltet eller fra annoncen
 • Læse bilmagasinet Bilekspressen – scanne QR koden, høre motoren snurre og få en kyndig præsentation af de enkelte biler ( på film)

Mulighederne er utallige – og flere komme til inden for ganske kort tid.

3. Gør det selv!

Vil du have din egen 2D barcode  til din autosignatur, til visitkortet eller ønsker du at få flere followers på de sociale medier så er mulighederne tilgængelige – kvit og frit?

Elektronista og I love barcodes  anbefaler dig at kigge nærmere på:

Den hurtige og nemme kode

Hos Kaywa (www.qrcode.kaywa.com) kan du nemt oprette en QR kode til links, tekst eller telefon numre. Herefter kan du kan frit downloade QR koden i hvilken som helst størrelse du fortrækker.

Alt i én koden

Hos JumpScan (www.jumpscan.com) kan du oprette din egen profil og herefter generere din personlige

“alt i én” QR kode. I denne personlige QR kode har du mulighed for at for at få alle dine kontaktoplysninger, hjemmeside/blog og sociale medier med i én og samme kode. Modtageren scanner blot og har herefter alle dine oplysninger på telefonen. Vær dog opmærksom på JumpScan er amerikansk og der er derfor ikke mulighed for at bruge bogstaverne æ,ø og å.

Koden der giver dig flere venner!

Vil du have flere followers på Twitter eller blot lave lidt spas, så har Twi-QR.com (www.twi-qr.com) lavet en QR generator til Twitter der er værd at kigge nærmere på.

Her har du mulighed for at lave din egen helt unikke QR kode hvori dit Twitter profilbillede bliver indlejret. Det bliver næsten ikke nemmere, at lade potentielle followers dig bedre at kende, og følge dine tweets.

Beta versionen af generatoren er gratis. Men vær opmærksom din skræddersyede Twitter QR kode udelukkende er til personligt brug og online.

Vil du se hvordan du kan bruge 2D barcodes i markedsførings øjemed? Tag et smut forbi www.ilovebarcodes.blogspot.com, og se en lang række gode – og pivdårlige eksempler fra både ind- og udland.

Hvad synes du? Barcodes hot eller not?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 15 =

1 Comment
 • Karina
  maj 6, 2011

  Jeg arbejder til dagligt med unge mennesker som har det svært og som rent indlæringsmæssigt har store problemer. For at lette deres indlæring er vi godt igang med at integrere læringsstile. For dem som ikke ved hvad der er, så er det måden hvorpå eleven lærer bedst. Områderne er f.eks. om de er visuelle, auditive, kinæstetiske, taktile, om de arbejder bedst med skarpt el. dæmpet belysning, varme/ kulde, siddende/ liggende, osv. Her arbejder vi meget med at lave vejledninger på videoer, for at eleven kan gå igang med en opgave, uden absolut at skulle have en voksen ind over. Da jeg så elektronistas indlæg om barcodes, tænkte jeg dem med det samme ind i dette koncept. Vi arbejder nu på at få en hjemmeside op at stå, hvor vi uploader disse vejledende videoer. Derefter genererer vi en barcode, som plantes lige der hvor eleverne har brug for vejledningen. De bruger nu deres smartphone til at hente videoen med, og får vejledningen lige der hvor det sner ;) Så tak for info´en omkring barcodes elektronista! Det kommer til at lette vores elevers læring!