#14 Elektronista podcast – Brænd igennem til virtuelle møder- (Boost dit digitale arbejdsliv 1)

2 Min læsning
Sponsoreret af Logitech Video Collaboration. Sponsoreren har ingen indflydelse haft på programmets indhold. 

I den her episode af Elektronista podcasten bliver du klogere på, hvordan du virkelig kan booste dit digitale arbejdsliv og brænde igennem på dine Skype og Zoom møder. Hvordan mødet bliver en succes, og hvilket teknisk gear skal der til? Vi har rykket os to til fire år på få måneder, når det gælder digital parathed i forhold til vores mødekultur. Vi holder møder, konferencer, workshops, interviews og endda sociale arrangementer via skærmen. Men virkeligheden er ofte hakkende lyd, grumset billede, en skærm der fryser, uflatterende kameravinkler og et publikum, der hellere vil tjekke mails end bidrage til mødet. Gæst er forfatter til bogen The Skype is the limit, foredragsholder Kenn L. Hansen Vært er Christiane Vejlø. Find Elektronista podcasten hvor du lytter til podcasts. Eller lyt til hele episoden her. Nederst finder du episoden på video, hvor du kan se det set up som Kenn og Christiane omtaler i episoden.

Hardware og software

Kenn: 

Billede: : Logitech Ultra HD Pro Brio webcam

Lyd: Yeti Blue mikrofon, 

Lydoptimering: Krisp noice reduction software https://krisp.ai/ 

Foretrukne mødeplatform: Zoom

Polls: Menti.com 

Co-creation og workshops: Miro.com 

Christiane:

Kamera: Logitech HD 1080 C 922 Pro Stream

Lyd Yeti Blue Nano mikrofon

Lys: Ringlight 

Polls: Menti.com

Foretrukne mødeplatform: Skype (fordi optagede filer automatisk gemmes og kan redigeres til podcasts). 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 6 =

3 Comments
 • Henrik Hansen
  november 6, 2020

  Haha, det er da kongen af Twitter! Kan bedre lide ham som retoriker end jeg kunne lide som dommer :D…

 • Nanna Andersen Milthers
  november 11, 2020

  Tak for virkeligt inspirerende session om virtuelle møder.
  Det var god inspiration at hente – ikke mindst omkring at engagere deltagerne om tidlig involvering. Også det med co-creation blev noteret.

  Det vanskelige er øjenkontakten. Det var rigtig godt, at I kiggede direkte ud på en, men jeg ved, at det vil være en udfordring selv at gøre, fordi jeg så ikke kan se min modparts øjne – som I også var inde på.

  Mht. at holde skærmen tændt – det er netop i forhold til kapacitet og bredbåndsforbindelsen ofte en fordel, at man slukker for kameraet, når man ikke selv er på, (lige som alle øvrige programmer, men den er nok desværre umulig). Jeg beder derfor altid om, at man SKAL tænde sit kamera, når man vil stille spørgsmål, så man kan se den, der taler.

  Vi er i gang med at lave en “køreplan” for virtuelle møder på min arbejdsplads, og jeg har sendt linket her til arbejdsgruppen, og vil forsøge at skaffe os Kenns bog.

  Mht. break out sessions, så kan man fx også have en grafisk facilitator med, der tegner imens under oplæggende, og efter end oplæg, vises tegningen. Det er både en god måde at summere op på, men det er absolut ikke alle møder/konferencer, hvor det giver mening eller er økonomisk muligt. Blot en ide.

 • Så hvad er bedst, Skype eller Zoom? Afhængigt af, hvad du har brug for at gøre på projektet. Hvorfor vælge en af dem, når du kan bruge begge dele og nye tjenester som Clubhouse effektivt?