#243 Hvordan 3 danske teenagere skabte verdens bedste festivalhøjtaler

3 Min læsning

Der var engang en flok gymnasiedrenge som var vilde med at gå til musikfestivaler. De vigtigste ingredienser var dåseøl og musik. Men med den opskrift følger et stort problem. Nemlig at der midt på en mark ikke findes en stikontakt til musikanlægget. Og at eksisterende højtalere hverken havde nok batteri til den krævende festivalstemning og de iøvrigt ikke rigtig kunne spille lejeren op. Drengene begyndte at lede efter en løsning og endte med at finde den selv. De byggede den perfekte festivalhøjtaler, hvorefter de på 3 timer på et crowdfundingsite fik rejst de 100.000 dollars og mere til, de skulle bruge for at komme videre. Drengene har forladt gymnasiet og lydeventyret har taget virksomheden til LA, hvor projektet vokser og fremtiden ser lys ud. Vært: Christiane Vejlø. Gæst: Hjalte Emilio Wieth fra Soundboks.

Lyt til programmet her eller abonner på Elektronista i iTunes her.

Shownotes

Soundboks – fra hjemmebygget anlæg til start up i LA

Soundboks

Ny Taxalov udfordrer Ubers eksistens på det danske marked

Den nye taxalov betyder blandt andet, alle vogne skal have sædefølere og taxametre, hvilket i dag ikke er tilfældet i Ubers biler. Derudover betyder loven, at taxaselskaberne kun må have to takster, en til dagtimerne og en til aften, weekend og andre særlige tidspunkter. Hvad kan konsekvensen være når vi ikke tager udgangspunkt i udviklingen? Og skal vi overhovedet beskytte eksisterende brancher?

http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-02-09-ny-taxalov-paa-plads-regeringen-giver-uber-doedsstoedet

I disse Trump tider….

Immigration ban. Hvordan har I det med det?
Næsten 100 tech virksomheder har sagt fra overfor Trumps indrejseforbud også kaldet “Immigration ban”. Og Apples Tim Cook har decideret udtalt sig på video.
http://mashable.com/2017/02/11/apple-tim-cook-immigration-ban-speech/?utm_cid=hp-r-1

Trump siger BING til tekniske ting – og det er skide skægt:

https://www.youtube.com/watch?v=rcmPvf9RJlM

Teleselskabet 3 udsat for afpresning (direkte kommentar fra talsperson fra 3)

Teleselskabet 3 bliver i disse dage – siden natten til fredag den 17 februar – afpresset af kriminelle, der kræver et større millionbeløb for ikke at udlevere oplysninger om ca. 3.600 af 3’s kundenumreaf. 3 har overdraget sagen til politiet, der nu efterforsker sagen.
Med på telefonen var talsperson for 3, Sidsel Rosendal Olsen, Director Customer Management. https://www.3.dk/om3/presse/#/pressreleases/3-udsat-for-afpresning-1800853

Black Mirror forudsigelser bliver en realitet

Japanske forskere skaber bi-lignende flyvende robotter i lyset af “global bestøvnings krise”.
Lyder det bekendt? Hos Black Mirror fans burde det, det sker nemlig i afsnittet Netflix-seriens afnsit: “Hated in the nation”. http://mashable.com/2017/02/09/bee-drones-pollination/?utm_cid=hp-r-8#quBiXiQWiOqW

Netflix

Andre eksempler på, at Black Mirror er blevet alt for virkelig:

Afsnittet “Shutup and dance”: Ransom ware
Afsnittet “Nosedive”: Social credit scores i Kina

Netflix sci-fi Black Mirror – fortællinger fra din dystopiske fremtid
http://mashable.com/2016/10/28/black-mirror-irl-/#UKGAVAg4LkqV

Kulturanmeldelse: Arken udstillingen Gys! Er den levende?

Sarah Wind Christiansen har været på Arken for at se udstillingen, menneskekroppen indtager Arken med hud og hår. Hvad det vil sige at være menneske netop nu, hvor robotteknologi, kloning og kunstig intelligens har gjort science fiction til virkelighed? De hyperrealistiske kroppe udfordrer og tematiserer  oplevelse af forholdet mellem liv og død, virkelighed og fantasi, menneske og maskine.
Udstillingen kan ses i ishøj 4. februar til 6. august 2017.
http://www.arken.dk/udstilling/kommer-snart-gys-levende/

Arken: Gys! Er den levende?

De seneste Iphone 8 rygter

Iphone 8, der forventes at blive lanceret i september 2017, estimeres til at komme til koste omkring 10.000 kr. takket være OLED display. Rygterne går derudover på, at Apple erstatter den fysiske hjem knap ved at integrere hjem knap og fingeraftryksscanner i et interaktivt display. Altså en stor infinity skærm. Den vil ifølge rygterne rumme features som større batteri, selfiekamera med irisscanning foran og dobbelt kamera bagpå med ansigtsgenkendelse og Augmented Reality.
https://www.macrumors.com/roundup/iphone-8/
https://techcrunch.com/2017/02/09/apples-next-iphone-might-cost-more-than-1000-thanks-to-oled-displays/

Ugens Appbefaling:

Hjalte Emilio Wieth anbefaler denne uge meditationsapp’en Headspace

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 4 =

No Comments Yet.