3 gode podcast til køreturen

2 Min læsning

DR fastslog i januar 2018, at ”Podcast er for alvor ved at slå an i Danmark”. Længe før DR opdagede dette, var udbuddet af både ”independent podcast” og podcasts fra konkurrerende kanaler allerede meget stort. Elektronistas skribent, Christoffer Kronborg Hagen, anbefaler her 3 danske podcast, der er gode til fx køreturen.

 

Hva’ så?

Christian Fuehlendorff er inspireret af den amerikanske komiker, Marc Maron. Maron interviewer sine gæster i sin garage – og har bl.a. haft den daværende præsident Barack Obama til at besøge hans ydmyge lokaler.

Fuehlendorff har taget konceptet ud af garagen og ud i den åbne natur. Det handler om ”at gå en tur”. Den frie samtale. Samtalen, der i løbet af en times tid kan gå i alle retninger, afhængig af stemning, indtryk og humør – og ikke mindst af, hvad man møder undervejs.  I Hva så? er hovedformålet med samtalerne ikke promovering af en aktuel film, plade eller lignende, men at finde ind til personen bag det – af offentligheden – kendte ansigt.

 

work.flow

Denne podcast er lavet af Anders Høeg Nissen, tidligere DR-journalist, som efter mere end 20 år i DRs tjeneste, i 2017 sprang ud som selvstændig. Tidligere stod Anders Høgh Nissen for DRs Harddisken på P1, og det teknologiske fokus har han taget med sig ud af mediemastodonten.

Anders Høgh Nissen dykker ned i en persons hverdag, arbejde og rutiner og afdækker, hvordan digitale værktøjer bruges i dagligdagen. Derudover bliver det også til en snak om både fortid og fremtid med gæsten.

 

Politiradio

Podcastens tre værter – kriminalreporter Marie Louise Toksvig, tidligere bandebetjent Dan Bjerregaard og den tidligere kriminelle Nedim Yasar – gennemgår hver uge stort som småt fra det danske retsvæsen og de danske politikredse.

Det kan være alt fra bankrøverier over bandekriminalitet, ”mord til søs” til interviews af personer, der nu  eller tidligere har bevæget sig inden for retsvæsenet, fx tidligere offentlig anklager, Anne Birgitte Stürup, eller dansk/amerikanske Jane Fischer Byrielsen, der har dedikeret en stor del af sin karriere til forsvar af personer, der har afgivet ”en falsk tilståelse”.

Lyt til programmerne eller abonnér på dem i din yndlingspodcast-app.

Læs også: Appbefaling – Her er den bedste podcast-app. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 4 =

No Comments Yet.