Verdens billigste smartwatch koster kun 700 kroner

2 Min læsning

Kinesiske Blueboo vil slå bunden ud af markedet med sit nye Xwatch. Det kan stort set det samme som konkurrenterne, men koster kun en femtedel. Lad os se, hvad prisen ender med, når uret kommer til Danmark.

 

blueboo xwatch 2 ny

Hvem siger, at man skal betale adskillige tusinde kroner for at komme i besiddelse af et rigtigt smartur – med trådløs kommunikation, sensorer og en urskive, som kan skiftes efter lyst og behov?

I hvert fald ikke kinesiske Bluboo, der nu har sendt informationer ud om verdens formentlig billigste smartwatch med Android ombord.

99 USD eller under 700 kroner skal Xwatch kun koste – og for den beskedne sum får man et ur i klassisk rundt design med 1,3 tomme farveskærm, 512 MB RAM og 4 GB lager.

Det er specifikationer, som kan sammenlignes direkte med Apple Watch eller smarture fra Samsung, LG, Huawei, Fossil eller TAG Heuer.

Urkassen på Bluboo Xwatch er tilmed lavet af metal, grafikken på 360 x 360 punkter – og urremmene kan udskiftes lige så nemt som designet af urskiven.

blueboo xwatch 4

Det lyder næsten for godt til at være sandt til den pris. Det samme kan man sige, når man hører, at Xwatch skal være både vandtæt og stødsikker. Det kan ingen andre smarture garantere – bortset fra Casios seneste nye.

Processoren ombord er fra MediaTek, og uret er kun 9,8 mm tykt. Batteriet indendørs er på 480 mAh – markant større end på f.eks. det konkurrerende Urbane ur fra LG.

Xwatch har de efterhånden velkendte sensorer til måling af f.eks. bærerens puls, temperatur, hjerterytme, antal gåede/løbede skridt, distance, forbrændt antal kalorier osv.

Den modsatte vej kan Xwatch via trådløst Bluetooth vise notifikationer fra en Android smartphone som opkald, sms, email, kalender alarmer, musik numre osv.

Og så var der det med prisen. 100 USD er under halvdelen af noget andet smartwatch, jeg har hørt om til dato. Og det er kun 1/4 eller 1/5 eller endnu mindre end, hvad de store mærkevarer tager for et klogt ur til din arm.

Lad os se, om prisen holder, når Xwatch når frem til vores breddegrader.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

No Comments Yet.