Spilcontrolleren til feinsmeckeren med mange penge

4 Min læsning

Hvis du elsker spil og vil have det vildeste af det vildeste, så er du nødt til at se nærmere på Xbox One’s Elite Controller, som kommer til at koste dig 1200kr. Til gengæld er den det lækreste spilgadget nogensinde.


Når du køber en spilkonsol, så følger der en helt almindelig standard-controller med i pakken. For de fleste af os, så dækker den alle vores behov lige fra bilspil til actionspil. Den gør det, den skal, og den er blandt de bedste på markedet og været den, der fulgte med Microsofts Xbox konsoller.

Men ikke alle er tilfredse med standard-controlleren. Dem som har dedikeret alt deres tid til et enkelt spil og spiller på et langt mere krævende niveau end bare for underholdningens skyld har i mange år rettet deres opmærksomhed imod firmaer som “Scruff”, der tager den almindelige standard-controller og modificerer den med flere nye knapper, ny indmad og skifter knapper ud med mere hårdføre knapper, der kan holde til det mere krævende konkurrencemiljø.

Selv ekstraudstyret til Elite Controlleren er imponerende og af høj kvalitet
Selv ekstraudstyret til Elite Controlleren er imponerende og af høj kvalitet

En “Scruff” controller koster også en hel del mere end en standard-controller, og uanset hvor gode disse firmaer er til deres arbejde, så modificerer de stadigvæk en eksisterende controller. Derfor har Microsoft nu valgt at tage skridtet helt ud og lavet en Xbox One Elite Controller, som kan alt det, som de populære Scruff controllers kan. Xbox One Elite Controlleren koster også deraf og er i høj grad controllerens Rolls Royce.

Overdådig, lækker og gennemført

Fra første sekund med den nye Elite Controller, så forstår man, hvorfor den er prissat til 1200kr. Selv indpakningen af controlleren er vanvittigt lækker. Den kommer i sin egen hardshell-kasse, som du kan opbevare controlleren i sammen med alle de forskellige dele, du kan bruge på controlleren.

For en stor del af Elite Controller-oplevelsen er, at du kan hive ting ud af controlleren og putte andre elementer på. Du kan hive begge analogstik af controlleren og putte andre på. Med i pakken kommer der en længere udgave af stikket, og et som er konveks – hvis du foretrækker det fremfor bølgedalen, der er på den nuværende controller. Udover det, så er alle dele af controlleren lavet i rustfrit stål, så den vejer en hel del mere end den almindelige plastik-controller.

Men den helt store nyhed er ikke, at alting er lavet af stål, at du kan skifte stik og andet ud på controlleren. Men i stedet de fire ekstra knapper, som er blevet installeret i bunden af controlleren. At have de fire ekstra knapper på undersiden af controlleren gør en verden til forskel. De fire knapper kan indstilles til at være den kopi af en hvilke som helst anden knap på controlleren. Hvilket i praktisk betyder, at du aldrig har behov for at flytte dine tommeltotter fra de to analogstiks, og du kan med fingrene på undersiden af controlleren bruge samtlige knapper på controlleren.

swap.0

Det er nærmest en religiøs oplevelse, at bruge Elite controlleren med de fire ekstra knapper, for når man forstår det enorme potentiale, der ligger i at have de ekstra knapper, er det en helt ny verden inden for spil, som åbner sig.

I skydespil betyder det helt konkret, at i stedet for at fjerne tommelfingeren fra det højre analog-stik for at trykke på X-knappen så du kan lade dit våben og dermed miste muligheden for at kigge rundt i dit spil, fordi du lige har flyttet fingeren fra stikket til X-knappen. Men med Elite Controlleren kan du beholde fingeren på analog-stikket og bruge din pegefinger – der alligevel ikke ville lave noget, til at klikke på en af de nye ekstra knapper og vupti. Så lader du dit våben uden at miste kontrol over, hvor du kigger hen.

De her fire ekstra knapper løfter Elite Controlleren fra fantastisk til genial
De her fire ekstra knapper løfter Elite Controlleren fra fantastisk til genial

Og sådan fortsætter det med ekstra funktionalitet i mange andre spil. I de fleste spil betyder det ikke kun, at du er hurtigere på tasterne end alle de andre. Men det giver også en meget mere flydende spiloplevelse i spil, som ikke er konkurrenceorienterede. Alting flyder bedre, når du ikke skal flytte fingrene hele tiden. Det føles meget hurtigt naturligt og som en forlængelse af en selv.

Ud over de nye fysiske tiltag på controlleren, er der også en hel dedikeret app til at bestemme alt fra, hvordan knapperne skal fungere, hvordan de forskellige analog-stiks skal bevæge sig, til hvor meget din controller skal vibrere. Der er så mange muligheder med Elite Controlleren, at det næsten er overvældende.

Den bedste controller nogensinde – men den er ikke for alle

Hvis du har virkelig mange penge i overskud og vil have en Rolls Royce udgave af Xbox One controlleren, så skal du uden tvivl købe en Elite Controller.

Men til en pris på 1200kr, så er det mange penge at investere, hvis du udelukkende har en hobbyinteresse i computerspil. Til gengæld er konstruktionskvaliteten af controlleren så vanvittigt høj, at den kommer til at holde længere end den Xbox One, der er på markedet.

Så hvis du har tendens til at ødelægge controllers med tiden, kan en investering i en Elite Controller også retfærdiggøres. Men det er et nicheprodukt lavet til en meget lille, men dedikeret, gruppe mennesker. Til gengæld får denne lille klynge af fans også noget helt specielt med denne controller.

Xbox One Elite Controller kan bruges til både Xbox One og PC, controlleren koster 1299kr

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − nine =

No Comments Yet.