3D FEDT? ELLER BARE LIDT ANSTRENGENDE?

1 Min læsning

LG er på vej med Optimus 3D- verdens første 3D mobiltelefon. Man kan næsten ikke gå i biografen længere uden at forholde sig til om man orker at sidde med skæve, 3D, kvalmefremkaldende briller på.

Er man på jagt efter et nyt fladskærmsfjernsyn er 3D kommet til den uendelige liste over tekniske funktionaliteter vi skal forholde os til. Men er 3D virkelig noget forbrugerne orker?

Har vi optur over dybden og elsker vi de næsten-som-være-der-selv-fodboldkampe, som reklamerne prøver at bilde os ind, vi ikke kan leve uden? Eller er vi udmattede over ikke at kunne gå på en biograf-date uden at skulle ligne et fjols fra 80erne (ja for dengang var der også 3D briller)?

Og hvad med stuen? Er vi bare så klar på at købe briller til hele familien og sidde foran kassen og se film- altså uden samtidig lige at kunne tjekke mails eller sms – for så skal brillerne jo af igen. Hører 3D briller overhovedet til i stuen, hvor multitasking efterhånden er en menneskeret? Giver 3D mening for dig?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

6 Comments
 • tveskov
  februar 1, 2011

  Jeg har haft et Samsung TV med 3D funktion i nogle måneder og har måske brugt 3D funktionen en håndfuld gange (har set et par film vha. den indbyggede 2D –> 3D funktion). Det er en OK oplevelse, men osse ret hårdt for øjnene. Men ellers er det stor problem jo det manglende 3D indhold. Samsung har lavet en app der giver adgang til lidt 3D content, men så vidt jeg kan se er app’en kun tilgængelig i USA. Så der er et stykke vej inden man lige køber 3D briller til hele familien. Og heldigvis er TVet rigtig godt uden 3D slået til :-)

 • Jannik
  februar 1, 2011

  Dette indlæg om emnet er ikke uden evner…
  http://blogs.suntimes.com/ebert/2011/01/post_4.html

 • Judi Lund Finderup
  februar 1, 2011

  Det er så mega-anstrengende. Kan godt se, at det kan mere end tidligere, men for mig er oplevelsen ikke meget større end da jeg som barn fik sug i maven over at se løbet i Bjergkøbing Grand Prix.

  De der briller er også irriterende. Vi lejede engang en film (incl briller til fire pers) og både børn og voksne droppede ret hurtig 3Dudgaven og så den i normal version.

  Jeg forstår simpelthen ikke hypen.

 • Louise Oksholt
  februar 1, 2011

  Det-er-da-meget-sjovt, men jeg synes dybest set ikke det tilføjer særlig meget. En dårlig film er stadig dårlig, selv om den er i 3D og vice versa.

 • Frederikke
  februar 4, 2011

  Generelt kan jeg ikke følge hypen omkring 3d. Avatar og Op var flotte film, som formåede og bruge formatet, og egentlig tror jeg også Inception havde kunnet bære det – men! Jeg synes ikke, at jeg får mere ud af filmen, snarere tvært imod. Jeg har flere gange oplevet at få hovedpine, kvalme og ondt i øjnene af at se 3d-film i længere tid, så jeg vil hellere være fri. Tænker, at tendensen lidt svarer til pludselig at smide en masse illustrationer ind i skønlitteratur – når man først er fanget i universet, behøver man ikke en masse ekstra, hvis bare grundindholdet er godt nok.

 • Bo
  oktober 21, 2011

  3D, det blir uden mig. Kedeligt og langt fra fuld 3 dimisionelt. Nærmest semi-3D.
  Jeg fravælger biofilm hvis de er i 3D