3D-pen tegner ud i den blå luft

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Tænk hvis du kunne tegne ud i den blå luft? Få idéer som kunne blive til genstande og ikke bare tegninger? 3Doodler er verdens første 3D-pen, og Elektronista har testet den. 

3d-drawing-doodle

Jeg er dybt fascineret af 3D-print og har virkelig glædet mig til, at teknologien kommer ind i hjemmet. Nu har vi derhjemme taget hul på vores liv som 3D-printere med verdens første 3D-printpen. 3Doodler’en anvender en teknik meget lig den en 3D-printer anvender for at smelte og køle plast. Pennen lades med tynde, farvede plastpinde. Når man trykker på knappen, begynder plasten at smelte og flyde ud af pennens top. Plastikken størkner så hurtigt, at man rent faktisk kan løfte pennen fra underlaget og tegne i luften.

xqamryyhcschofqh8zhu

I modsætningen til en “rigtig” 3D printer printer pennen ikke automatisk efter en mønster. Man fører hånden manuelt rundt og skaber selv sit tredimensionelle print.

IMG_0964

Vi havde 3Doodler’en med i sommerhus, og det var ret nemt at få den i gang, men lidt mindre nemt at få “tegnet” noget, der lignede andet end en klump tyggegummi.  Men med lidt øvelse begyndte det at give mere mening, og så blev det faktisk rigtig sjovt. Her er et par af vores første 3D-tegninger. Et flag og en cykel, hvis man skulle være i tvivl.

IMG_0959

Jeg testede med MiniNørden på 6 år, men oplevede, at hun stadig er lige lidt for lille. Det er brandvarmt plastik, man “tegner” med, så jeg brugte lidt for meget tid på at sige “pas nu på”. Til gengæld syntes hun faktisk det var ret sjovt at se mig “tegne”.

Som så mange andre geniale produkter opstod 3Doodler på crowdfundingsiden Kickstarter.com, hvor privatpersoner kan støtte projekter som de gerne ser blive til virkelighed. Med 2,3 millioner donerede dollars er pennen et af de mest støttede projekter i sitets historie. Find 3D Doodle til 849 kr. på Coolstuff.dk

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 2 =

No Comments Yet.