4 geniale spil til efterårsferien

7 Min læsning

Efterårsferiens er over os, og det er den bedste undskyldning til at finde et varmt tæppe og hygge sig i sofaen med computerspil. Elektronistas spilekspert har udvalgt 4 fantastiske spil, der giver underholdning nok til hele ferien. Her er det vanvittigt uhyggelige The Evil Within 2, årets måske bedste bilspil, et sublimt action-eventyr og teenagedrama i Life is Strange.

 

Hvis ferien skal være skræmmende, så vælg The Evil Within 2

The Evil Within 2 fås til Xbox One, PC og Playstation 4

Hvis du vil skræmmes fra vid og sans (eller bare være bange for at gå udenfor), så er The Evil Within 2 spillet, du må eje.

I rollen som politibetjenten Sebastian dykker du ned i en verden bygget af forskellige menneskers underbevidsthed. Alle deres minder danner tilsammen en stor by med navnet Union. Blandt de koblede hjerner er din datter, og dit mål er at redde hende fra et sted, der på ingen måder er rart at være. Uhyggen er til at tage og føle på i The Evil Within 2, og spillet balancerer elegant mellem den psykologiske horror og den mere direkte uhygge og vold, med blod og grusomme visuelle virkemidler.

The Evil Within 2 blander klassisk horror med brutal action, og det er næsten befriende at få lov til at skyde efter monstrene, når snart muligheden byder sig. Spillet opfordrer ikke direkte til at skyde vildt omkring, men det sniger sig ind i dit hoved og gør dig bange for alle lukkede døre, du finder. Den intense stemning gør, at spillet næsten bliver udmattende at spille, fordi det stresser dig så meget, uanset om du bliver jagtet af et monster eller bevæger dig igennem et helt tomt hus.

Spillet har en fortrinlig balance imellem de øjeblikke, hvor du får lov til at blive rigtig bange, de fredelige øjeblikke, hvor du føler dig sikker og så de eksplosive momenter, hvor actionen brager løs. Specielt spillets action bliver nærmest en befrielse, for når du har travlt med at skyde monstre, er det en forløsning af alle de skræmmende øjeblikke, hvor The Evil Within 2 har presset dig helt ud på kanten af sofaen.

En stor del af spillet foregår i byen Union, som er bindeledet mellem de mange forskellige dele af den underbevidsthed, du udforsker. Du kan frit udforske byen og besøge mange af husene, hvor du finder små historier. Det føles nærmest som en mini-horrorfilm, hvor det ene hus er fyldt med spøgelser, mens et andet er fyldt med fælder og næsten minder om SAW.

The Evil Within 2 er en magtdemonstration af, hvor uhyggeligt et spil kan være, og det balancerer exceptionelt mellem at få din puls til at eksplodere på grund af intens uhygge og heftig action. Spillets historie er utroligt medrivende, og det er et af årets mest skræmmende spil.

 

Forza-serien leverer igen i år det bedste bilspil for pengene

Forza Motorsport 7 fås til Xbox One og PC

Forza Motorsport 7 er et bilspil, der er lige så sjovt som det er seriøst. Forza Motorsport-serien har altid været meget fokuseret på at bringe dig den mest realistiske biloplevelse på de mest kendte baner i verden, uanset om du kører rundt i Dubai eller på den klassisk Nürburg-ring i Tyskland. Det hele handler om præcision, for alt fra vejret, lufttrykket i dine dæk til vindmodstanden påvirker, hvordan din bil bevæger sig hen over kørebanen.

Heldigvis lader Forza Motorsport 7 dig dog helt selv bestemme, hvor seriøst og realistisk du vil have det. Der er et hav af forskellige indstillinger, hvor du kan justere en lang række ting, fx om du vil have hjælp til at bremse rigtigt eller se en streg på kørebanen, som viser hvornår du skal hamre speederen i bund. Der er frihed til at skabe præcis den balance, du leder efter, og selvom omgivelserne og bilerne er realistiske, så kan du godt få en mere afslappet oplevelse i Forza Motorsport 7.

https://www.youtube.com/watch?v=Dokpy_KIuyA

Forza-serien har altid forsøgt at forene de hardcore bilelskere, som går op i alt lige fra udstødningen til lufttrykket i dækkene, med dem som har et mere afslappet forhold til bilspil og måske bare gerne vil køre hurtigt i pæne biler.

Med Forza 7 kommer serien tættere på end nogensinde før med at skabe den perfekte blanding, hvor alle kan være med. Hvis du altid har været fascineret af bilspil, men har følt de mest realistiske af dem har været alt for overvældende, så er Forza Motorsport 7 lige noget for dig. Her får du et imødekommende spil, der kan give dig lige så meget udfordring, som du vil have, og du kan selv bestemme tempoet.

 

Der er stadigvæk masser af liv tilbage i Ringenes Herre

Middle-Earth: Shadow of War fås til Xbox One, PC og Playstation 4

Selvom det efterhånden er rigtig mange år siden at Ringenes Herre-filmene sluttede, så fortsætter eventyrene i Tolkiens elskede univers. Senest var det spillet “Shadow of Mordor”, som for få år siden blev en kæmpe succes. Nu er et nyt afsnit i serien klar, og der er skruet op for alt det, der gjorde det første spil fantastisk. I det nye spil – “Shadow of War”, spiller du stadigvæk som Talion. En ridder, der tog en af de famøse ringe på sin finger og som siden har kunne snakke med ånden Celebrimbor, elveren der oprindeligt lavede de ringe.

Sammen drog de i kamp mod orker og trolde, og den kamp fortsætter i “Shadow of War”. Her skal der ikke bare dræbes orker og trolde, men erobres borge, slotter og samles så mange tropper, at du til sidst har en hær, der er så stor at du kan invadere Mordor og tage kampen op mod mørkets fyrste – Sauron (det store lysende øje).

En stor del af spillet handler om, at du skal indtage nye områder, så du kan vokse din hær større og stærkere. Jo stærkere den bliver, desto flere fjendtlige områder kan du indtage og føre krig mod fjenden. Når krigene bryder ud, og du er igang med at invadere en fjendtlig fæstning, er spillet et festfyrværkeri af effekter. Der er soldater overalt omkring dig, drager der flyver rundt over hovedet på dig, og der er en enorm frihed i kampene. Du kan bevæge dig på jorden, være oppe på hustagene eller løbe langs muren og tage dig af fjenderne der. Der er en enorm variation i måden, du kan angribe en fæstning på. Selv de soldater, du vælger at tage med i angrebet, kan påvirke hvordan fjenderne reagerer på dig.

Shadow of War er på mange måder en raffineret udgave af det, der kom før. Det tager alle de elementer der fungerede i det forrige spil, som dets flydende og sjove kampe, hvor du bevæger dig elegant rundt på slagmarken og gør det af med orker. De etablerede idéer bliver bygget ud med ting, som det at du skal erobre fæstninger og bygge en hær, og ovenpå alle de her ting ligger der sig så spillets “Nemesis”-system, hvor fjenderne husker, hvad du har gjort tidligere og kan reagere på det. Så hvis en fjendtlig kaptajn flygter fra en kamp, vil han huske, at du gjorde ham blind på det ene øje og jage dig igennem resten af spillet.

Shadow of War er et spil med så mange elementer, lag og idéer, at det i starten kan virke overvældende. Men lader du dig først blive suget ind i universet og historien, så finder du et actionspil med en masse storslåede oplevelser og et næsten asburd højt kvalitetsniveau hele vejen igennem.

 

Life is Strange er et vidunderligt teenage drama fyldt med konsekvenser

Life is Strange: Before the Storm fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Chloe er en ung pige med masser af attitude. Indenfor de første ti minutter af spillet giver hun fingeren til tre forskellige personer, og der bliver råbt “fuck” en hel del gange. Det er et spil om teenagere, deres problemer, og hvordan man overlever alt det.

Chloe hader at gå i skole, hun hader sin stedfar og hader, at hendes bedste veninde er flyttet til den anden del af landet. Som Chloe skal du prøve at klare dig igennem resten af skoleåret, få nye venner og finde ud af, hvad din plads i verden skal være. Life is Strange er et spil, der handler rigtig meget om de samtaler, du har med alle, du møder i spillet. Der er ikke nogen verden at redde eller store superhelte i Life is Strange, det handler om det daglige drama, der udspiller sig, når man som teenager skal bearbejde tabet af sin far, håndtere den nye stedfar og finde sin plads i livet.

Selvom der ingen action eller overdrevne øjeblikke er i spillet, så er historien om Chloe og hendes oprør mod verden omkring sig vidunderligt medrivende. Skuespilspræstationerne er utroligt stærke, og det binder hele oplevelsen sammen, så det føles troværdigt. Resultatet er et spil, som er ligesom at se et godt drama på Netflix, det er fyldt med intense øjeblikke og personer, man elsker.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × five =

No Comments Yet.