5 apps der sparer dig penge

4 Min læsning

Smartphone-verdenen er fyldt med gode apps, som hjælper os med alt mellem himmel og jord. Derfor er der selvfølgelig også apps, der kan hjælpe dig med at få pengene til at række lidt længere. Så har du ondt i budgettet efter decembers julegaveindkøb og januarudsalg, er der hjælp at hente til at få overskuddet tilbage. Vi har samlet de 5 bedste spare-apps.

De 5 apps hjælper både med indkøb, transport, studietilbud og alt muligt andet. De er alle gratis og fås både i Apples App Store og Google Play. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at komme i gang.

 

Tilbudsugen – find de bedste køb

tilbudsugen

Er du også træt af at bære den samme bunke reklamer ud i skraldespanden hver uge? Det er der råd for, og det kommer i form af app’en Tilbudsugen. Den hjælper dig altså både med ikke at overbelaste ryggen og madbudgettet.

Tilbudsugen har flere funktioner. Den første er at du kan læse reklamerne digitalt, og når du først har prøvet det, så går du nok aldrig tilbage til papirformen. Derudover kan du indtaste din indkøbsliste. Hvis det er din kæreste, mand eller kone, der skal købe ind den pågældende dag, kan du dele listen. Den sidste og måske smarteste funktion er, at app’en krydsrefererer indkøbslisten. På baggrund af alle ugens tilbud, finder den således den forretning, hvor det vil være billigst for dig at handle samlet set.

 

 1. Too Good To Go – minimér dit madspild

Et af de rigtig store samfundsproblemer i dag er madspild. Der bliver smidt rigtig meget mad ud, specielt på restauranter, som laver for meget mad for at være dækket ind. Det har folkene bag app’en Too Good To Go sat sig for at afhjælpe.

too go to go

Det de gør er at samle alle de forretninger, der gerne vil mindske deres madspild og i stedet sælge deres overskudsmad til en lav pris. Når forretningerne er ved at lukke, primært i et tidsrum mellem klokken 21 og 22, kan du komme og hente en takeaway-boks med mad til en meget nedsat pris. Hvis du kan acceptere at spise lidt sent, eller hvis du har en dag, hvor du har decideret behov for det, så kan du næsten få mad billigere, end du selv kan lave det.

 

 1. Studiz – få de bedste studierabatter

Når man er studerende, hører man ofte, at man kan få studierabat i forskellige forretninger og netshops. Det kan dog være svært at overskue, hvor tilbuddene findes, og derfor har holdet bag Studiz samlet dem for dig. Derudover indhenter de også forskellige deals til studerende, som varierer alt efter, hvornår du kigger. På den måde kan du få det pressede budget til at strække lidt længere, så du også har penge til andet og sjovere ting end bøger.

studiz

Det du skal gøre er bare at vælge, hvor du bor henne, og så giver app’en dig de bedste studietilbud i byen. Den er klart bedst i de store studiebyer, men det er i sagens natur også der, hvor der findes flest studerende. Samtidig kan den også gøre dit studiekort digitalt, så du kan rabat, selv hvis du glemmer selve kortet.

 

 1. Go More – få et billigt lift

Hvis du har behov for mere transport, end hvad du selv kan stå for med din egen cykel, så kan det hurtigt blive meget dyrt med offentlige transport. Samtidig kan det virke som et stort spild eksempelvis at køre til Århus fra København med kun en enkelt person i bilen. Ved at kombinere de to ting – kørselsbehov og ledige sæder i bilen – er Gomore opstået.

gomore

Det foregår på den måde, at den, der har et sæde ledigt, lægger turen ind på appen, og så kan folk købe turen. Derved deler man omkostningerne i ægte samkørselsånd, og det er altså oftest meget billigere end at køre med DSB. Samtidig er det godt for miljøet, da forureningen per person bliver meget mindre. Man kan altså kalde det for en ægte ”win-win” situation.

 

 1. Skype – ring gratis

Skype er en af de mest kendte tjenester til videoopkald på computeren, men i de senere år har de også spredt sig til andre formater. Der er derfor ingen grund til at overbelaste din mobilregning mere end højest nødvendigt, så længe du har et gratis og ubegrænset wifi i nærheden.

skype

Du kan selvfølgelig stadig bruge Skype til videoopkald, men du kan også bare holde din mobil op til øret, præcis som du gør det normalt. Med Skype er det ganske gratis at ringe til udlandet, så længe du er opmærksom på at være tilkoblet et wifi. Hvis du har en kæreste på forretningsrejse eller en fætter i USA, så behøver du altså ikke at bekymre dig om at skulle gøre det kort.

 

Det eneste det kræver er, at dem du ringer til også har installeret app’en. I de senere år er det endda blevet endnu lettere, da Microsoft har købt Skype. Det betyder, at hvis du har en Microsoft konto, så har du også adgang til Skype. På den måde glemmer du heller ikke dit password, hvis der går lang tid mellem at du bruger den.

Find flere gode tips på sammenligningstjenesten Mikonomi.dk

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + 5 =

2 Comments
 • Christian @metromand
  februar 2, 2016

  Jeg glæder mig rigtigt meget til at se, hvor udbredt TGTG bliver. Der er virkeligt potentiale i den app :)

 • Maria K
  februar 25, 2016

  Det irriterer mig lidt at man SKAL have GPS tændt for at bruge Studiz og TGTG – Det er da slet ikke nødvendigt og dræner bare batteri :) Det var en underlig tendens..
  Efter at have tastet alt info ind i Studiz ville verifikation af studiekort slet ikke gå igennem, efter flere forsøg og geninstallation er det stadig ikke lykkedes, så den får godt nok thumbs down fra mig!