Elektronik, der får smilet frem hos din tandlæge

3 Min læsning

De fleste husker nok sætningen ”Du skal børste dine tænder, hver gang du vasker hænder”. Linjen stammer fra en børnesang fra 90’erne, der skulle gøre det sjovt for børn at børste tænder. Det virkede måske nok på børn i 90’erne, men her 25 år senere, skal der andre – og mere elektroniske – metoder til.

Pas godt på bisserne

Næsten uanset hvor dygtig du er til at børste tænder, ender vi alle i stolen hos tandlægen. Enten for at få bekræftet, at vi ER dygtige og blot skal fortsætte det gode arbejde, eller fordi der er plads til forbedringer.

Hos Tandlægerne Brønshøj Torv, som vi har talt med, oplever de, at det hovedsageligt er hos voksne, at det halter lidt med tandbørstningen. Der kan være mange årsager til dårlig mundhygiejne, men uanset hvad grunden er, er det vigtigt at få rettet op på problemet, og tage sine tænders ve og vel seriøst.

I værste tilfælde kan dårlig tandbørstning medføre så usunde tænder, at tænderne ikke kan reddes, og der således vil være behov for implantater. Og selvom implantater er utroligt naturtro at se på, er det naturligvis bedre at beholde sine egne tænder gennem hele livet – eller i hvert fald så længe som muligt.

Det kan også være i forbindelse med tandregulering, at det kommer til at halte med børstningen. Tandregulering kan gøre tænderne meget ømme, og man har måske ikke lyst til at udsætte sig selv for det ubehag, det kan være, at skrubbe på bøjle og tænder. Men det bedste råd er at holde ud. Ømheden fortager med tiden, og resultatet af en tandregulering er et snorlige tandsæt og et charmerende smil.

Elektroniske tandbørster

For at opnå den bedste orale hygiejne, anbefaler mange at bruge en elektrisk tandbørste. Den elektriske tandbørste har været på markedet i årevis, men er med tiden blevet mere og mere effektiv. Hvilken model du vælger, er selvfølgelig helt op til dig selv, men Oral-B er nok en af de førende på området.

Lær børnene gode tandbørstevaner med apps

Jo yngre vi er, desto nemmere er vi at påvirke. Det gælder naturligvis også, når vi taler om tandbørstning. Små børn skal hurtigst muligt lære om god hygiejne, så det falder dem helt naturligt senere i livet. I ”gamle dage” lærte vi om tandlægernes værste fjender, Karius og Baktus. De to banditter, der lavede huller i vores tænder, og som skulle bekæmpes med tandtråd og – børste. Historien om Karius og Baktus lever stadig, men i stedet for at skræmme børnene med ideen om fiktive tandtrolde, er det måske bedre at forbinde tandbørstning med noget sjovt?

Tandbørsteproducenten Oral-B, har således i samarbejde med Disney, lanceret en app, der angiveligt skulle få hele 98 % af alle børn til at børste tænder i længere tid. Ideen er, at app’en fungerer som en timer, der skal sikre, at børnene bruger de anbefalede 2 minutter på tandbørstning. App’en viser, hvor du skal børste – altså over- eller undermund – og den fortæller, når det er tid til at skifte side. Ydermere tæller app’en også hvor mange gange der er blevet børstet tænder i løbet af dagen, og belønner med virtuelle klistermærker, når tandbørstningen er udført korrekt.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + eighteen =

No Comments Yet.