5 gode grunde til at droppe iPhone 8 og købe en brugt iPhone 7 i stedet

4 Min læsning

Med mindre, du har behov for nogle meget specifikke funktioner, kan du lige så godt spare 3.000 kroner og købe en brugt iPhone 7 i stedet for en ny iPhone 8.

Det er ikke altid, det bedst kan betale sig at købe den nyeste iPhone-model. Sådan er det for eksempel lige for tiden, hvor Apples 2017-iPhones er kommet ud i butikkerne. Der er ikke ret mange gode grunde til at købe en iPhone 8, når man ser, hvad en iPhone 7 kan købes for brugt. Her er til gengæld 5 gode grunde til at holde sig til sidste års model

Den nye iPhone 8 har glasryg, så den kan lades op trådløst. Men det gør den også dyrere at reparere, hvis glasryggen går i stykker.

I 2017 var det stores fremkridt på iPhone-fronten lanceringen af iPhone X. Men det er næppe alle, der har lyst til at bruge 8-10.000 på en iPhone, og disse er så henvist til at købe den anden af Apples 2017-telefoner, iPhone 8. Men kan det virkelig betale sig?

Der er meget lidt nyt i iPhone 8 i forhold til iPhone 7. Til gengæld er nyprisen på iPhone 7 blevet sat kraftigt ned, hvilket igen betyder, at brugtprisen også er faldet. Så det store spørgsmål er naturligvis, om der er nok nyheder i iPhone 8 til at det kan betale sig at købe den, hvis man f.eks. vil skifte sin 2-3 år gamle iPhone ud. Her kommer fem argumenter for, hvorfor det ikke er tilfældet.

  1. Designet er det samme

Der er næsten ikke sket noget med designet af iPhone ved overgangen til iPhone 8. Det er stadig den samme form med de runde hjørner og antennebåndene i toppen og bunden, der gør sig gældende. Man kan ganske vist få iPhone 8 i en ekstra farve, guld. Men med mindre, man altså har bling-bling-tendenser, er det altså ikke designet, der gør, at man ikke skal nøjes med en brugt iPhone 7

 

 

  1. Glasryggen gør den iPhone 8 dyr at reparere

En enkelt forskel er der dog i designet. IPhone 8 har en ryg lavet af glas, sådan at den kan lades op trådløst. Den gamle metalbagside forhindrede nemlig effektiv, trådløs opladning. Det har dog en ulempe. Uanset, hvor hærdet glasset er, så kan det stadig gå itu. Og det er møgdyrt at få skiftet glasset bagpå, hvis først det splintrer, langt dyrere end hvis det var skærmglasset, der var tale om. Du risikerer altså at skulle rende rundt med en splintret glasryg på iPhone 8, fordi telefonen godt kan fungerer uden at blive repareret, og fordi det er for dyrt at få det lavet.

  1. Har du behov for trådløs opladning?

Den trådløse opladning nævnt ovenfor er hovednyheden i iPhone 8. Det er primært for at overgå til at lade din telefon op trådløst, du skal investere i iPhone 8. Så du skal spørge dig selv, om det virkelig er tiltrækkende nok til at bruge de ekstra penge, en ny iPhone 8 koster – især taget i betragtning, at du også skal investere i trådløse opladere for at bruge denne nye feature. Når du nu i forvejen er vant til at lade op med kabel, kan du lige så godt nøjes med en iPhone 7.

 

  1. Har du behov for den ekstra computerkraft?

Som altid har Apple skruet op for computerkraften i den nye iPhone. Nye CPU’er og andre ændringer i hardware og software giver iPhone 8 flere kræfter end tidligere iPhones. Men spørgsmålet er, om du overhovedet har brug for det. Hvis du gerne vil bruge avancerede funktioner som Augmented Reality og spille kraftige spil, kan du overveje iPhone 8. Men hvis du blot, som de fleste mennesker, bruger din smartphone til at tjekke mail, gå på nettet, høre Spotify, se Youtube-videoer og så videre, får du ikke ret meget glæde af den ekstra computerkraft, iPhone 8 har. IPhone 7 håndterer disse opgaver næsten lige så godt, og forskellen er i hvert fald ikke nødvendigvis den højere pris værd.

 

  1. En ny koster dobbelt så meget

Alle disse detaljer afhænger jo naturligvis af prisforskellen. Hvis forskellen i pris på en ny iPhone 8 og en brugt iPhone 7 var til at overse, kunne man jo lige så godt købe en iPhone 8 og få de nye funktioner med. Men prisforskellen er temmelig stor. Hvor en ny iPhone 8 koster fra 6.199 kroner for den mest skrabede model, kan basis-udgaven af iPhone 7 med 32GB RAM ombord i en nogenlunde tilstand fås for omkring 3.000 kroner brugt. Du skal altså overveje, om du vil betale omtrent dobbelt så meget for en ny iPhone 8, blot for at få en lidt hurtigere smartphone, der kan lades op trådløst.

Når du er ude for at kigge på en brugt iPhone, skal du tjekke alle de samme ting, som når du køber enhver anden smartphone brugt. Her er lidt flere gode tips til et godt liv med din iPhone. 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − 3 =

No Comments Yet.