5 tips til at lægge telefonen væk, når du er sammen med venner og familie

2 Min læsning

Din telefon holder dig løbende opdateret om dine venners og families tanker og aktiviteter, og det kan let snuppe din opmærksomhed fra fx en veninde, som du besøger. Her er en række tips til, hvordan du bedre kan koncentrere dig om bare jer to.

Du træder ind af døren hos en veninde, der med et smil fortæller, at hun har glædet sig til at se dig. I har jo begge to så travlt i hverdagen, så det er dejligt, at I endelig har fundet tid til at være sammen. Imens du tager sko af, høres der et svagt ”bib” fra din lomme. Du vil egentlig gerne tjekke beskeden, for den kan være vigtig. Samtidig vil du bare gerne være i nuet med din veninde. Her er der et par tips til, hvordan det bedre kan lade sig gøre:

1. Hav kun lyd på opkald og notifikationer om potentielt vigtige beskeder

Det er de færreste beskeder på fx Facebook, der kræver, at du tager stilling til dem med det samme. Bed eventuelt dine nærmeste venner og familie om at ringe eller skrive en sms, hvis beskeden er vigtig og slå lyden fra på notifikationer fra fx Facebook Messenger.

2. Når du modtager et opkald, så spørg på sms om du kan ringe tilbage senere

På de fleste telefoner kan du skrive et hurtigt svar og sende det i en sms, når du ikke lige kan snakke. På den måde kan du også fortælle personen i den anden ende, at du er lutter øren på et andet tidspunkt.

3. Lad telefonen blive i jakkelommen under maden

Besøg hos venner og familie inkluderer ofte en middag eller som minimum noget at drikke, hvortil I rigtig kan snakke. Her er det oplagt fx at lade telefonen være i lommen i jakken, der hænger i entreen.

4. Lad telefonen oplade et andet sted, end der hvor I sidder

Hvis besøget strækker sig til langt ud på natten, kan telefonen have brug for en opkvikkende opladning, fx fra en power bank. Får telefonen lov til at samle kræfter uden for din rækkevidde, burde opladningen også gå hurtigere.

5. Stream underholdningen fra andre gadgets end telefonen

Skal der lækre toner til maden, så lad dem spille fra fx en tablet. Telefonen er hermed lagt væk, og så undgår I også, at musikken bliver sat på pause, hver gang at en sms tikker ind.

Hvad tænker du om det at tage telefonopkald og tjekke beskeder, imens du er på besøg hos fx en veninde? Er det helt i orden eller kun, når det potentielt kan være vigtigt og tidsfølsomt?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + 12 =

1 Comment
  • Christian @ Metromand
    juni 26, 2016

    Har altid undret mig, når man går forbi en café, og der ved halvdelen af bordene som minimum sidder folk og stirrer ind i deres mobil.. Hvorfor så overhovedet mødes med hinanden…?

    Det er i mine øjne uhyre simpelt: lydløs + ned i jakkelommen og så kun frem igen, når du smutter derfra igen.