Denne herresko kan ikke lide forstyrrende smartphones

3 Min læsning

De nye Anatomics-sko kan tænde og slukke for bærerens smartphone, så han kan være i fred for opkald, sms, email og Facebook-opdateringer for en stund. I stedet skal han være “ægte” social, tale med andre mennesker eller blot slappe af helt alene.

anti internet sko 1

Kan sko være internetfjendske og samtidig blive kaldt sociale? Well, amerikanske Anatomics & Co. hævder, det er tilfældet med sine nye “In Good Company” herresko.

Disse nydelige og klassisk designede businesssko skal ikke kun bruges  til at gå i. De blander sig også aktivt, hvad bæreren foretager sig i løbet af dagen – for at sørge for, at han gør andet end tale i smartphone og være online hele tiden.

Kort sagt – Anatomics’ nyhed har indbygget internet og Bluetooth i sålen, som kan holde styr på den smartphone, ejeren selvfølgelig også bærer på sig.

Først og fremmest kan skoene slukke for mobilen for en periode eller i det mindste sortere apps fra, som ikke er strengt nødvendige, men blot tids- og opmærksomhedskrævende.

Det er denne funktion, som Anatomics & Co kalder social.

Meningen er nemlig, at skoenes bærer skal kunne koble fra det evige trummerum med opkald, notifikationer, emails og sms, der holder mobiltelefonen aktiv det meste af døgnet.

I stedet skal han bruge kvalitetstid på at tænke, nyde verden eller kommunikere med andre levende mennesker. Gennem snak, flirt, afslappende samtaler, en gåtur med konen eller nogle fritimer med børnene. Uden at mobilen forstyrrer.

anti internet sko 3

Elektronikken i herreskoens sål er forbundet trådløst via Bluetooth med smartphonen og en særlig app.

I app’en kan man f.eks. indstille, i hvilket tidsrum opkald og notifikationer skal blokeres. Man kan også sorte i telefonens kontaktliste, så kun opkald fra bestemte personer går igennem – eller man kan vælge, hvilke apps, der skal være tændt og hvilke slukket.

I vil sikkert sige nu, at alle disse ting, kan man også indstille på en moderne smartphone. Rigtigt, men hvor mange får det gjort?

Er det på en eller anden måde ikke ganske praktisk, at ens pæne herresko optræder som elektronisk privatsekretær, der sorterer i de forstyrrelser, som når frem?

Det mener i hvert fald Anatomic & Co, der har udviklet de sociale sko i samarbejde med det kreative DH Ready bureau og University College of London.

De understreger alle tre, at skoene ikke er et PR-stunt. De i tværtimod første eksempel på en helt ny kategori af ”well-being wearables”, der viser, at moderne teknologi kan bruges til at opfylde menneskers ægte behov og ønsker.

De sjove ”In Good Company” sko vil blive sendt på Kickstarter her til sommer for at finde finansiering til en produktion.

Er I hooked på ideen, kan I allerede nu melde sig til et nyhedsbrev og nærmere information på skoproducentens hjemmeside.

http://www.anatomicshoes.com/socialshoe

Her er også en lille video, der præsenterer Anatomic & o’s online/offline herresko:

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + 6 =

No Comments Yet.