7 SJOVE APPS TIL SMÅ BØRN-ELEKTRONISTA I AFTENSHOWET

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Børn er vilde med touchskærme og meget intuitive, når det gælder brugen. Elektronista har kikket på børneapps til iPhone og iPad. Vi har gravet det bedste af både det nye og gamle frem til dig og din Mini-me.


Elektronista har været et smut forbi Aftenshowet på DR for at snakke om børneapps. Hvis du missede det kan du se indslaget om apps til børn her. (ca 31 minutter inde).

Rasmus Klump

Den klassiske figur har ikke kun indtaget Tivoli men også din iPhone eller iPad. Pingu og Klump byder velkommen til en verden hvor ungerne kan lede efter vennerne på et “Find Holger” agtigt billede, der er det klassiske “vend kort til du finder to ens” spillet, malepapir og en række Rasmus Klump film. Flere kan tilkøbes.

Rasmus Klump app’en virker på både Android, iPhone og iPad.

Dinosauer Zoo

Hvis junior er vild med dinosaure, så er denne app ikke til at komme uden om. I Dinosauer Zoo finder man en række af de kendte dinoer i et virkelig lækkert grafisk set up. Rør ved skærmen og bæstet rækker ud efter din hånd. Sjove lyde og flotte billeder gør denne app til noget helt særligt. Og så bliver man også klogere på dyrene undervejs.

Find Dinosauer Zoo til iPad.

Talking Hippo

Serien med talende dyr er efterhånden en klassiker. Hos os er vi glade for den talende flodhest. Små børn kan få evigheder til at gå med at tale til flodhesten som så gentager det hele i en sjov pivestemme. Barnet kan også fodre den søde lille fyr med gulerødder eller sutter. Det hele kan optages og sendes til Facebook eller Youtube.

Talking Hippo og de andre talende dyr kan købes på iTunes og passer til både iPhone og iPad.

Ballonimals

Din mini-me bøjer ballondyr i knivskarpe HD billeder for med det samme at punktere dem igen. Som regel til stor morskab for alle der deltager. Her er en app som virkelig har kælet for detaljen.

Ballonimals passer til både iPhone og iPad og kan købes på iTunes.

3 Små Trolde

En dejlig børnebog som fortæller historien om 3 små, søde trolde og deres kærlige troldeforældre. Fine billeder, god oplæsning og nemme godnatsange gør denne app til den perfekte godnat historie. Min datter synger altid med undervejs. I samme serie finder du også den interaktive historie “Alt bli’r godt”, hvor barnet selv får chancen for at vælge slutning.

3 små trolde virker på både iPhone og iPad og findes på iTunes.


Karius og Baktus

En klassisk historie om de to frække fyrer som laver huller i tænderne. Her er historien præcis som man husker den fra sin egen barndom komplet med Wienerbrød og den onde tandbørste. Du kan finde Pippi, Karius og Baktus, Cykelmyggen Egon og andre klassikere i Gyldendals iPhone og iPad app.

Kids Songs

En fantatisk samling af gode børnesange med tilhørende billeder. Der er endda undertekster med, så den voksne kan finde ud af at synge med undervejs. App’en er på engelsk, hvilket kan være en fordel, hvis man f.eks. rejser meget med sit barn.

Kids songs findes på iTunes

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − twelve =

18 Comments
 • Camilla Ley Valentin
  september 20, 2011

  super, men er der slet ingen til Android?

  • christiane
   september 20, 2011

   Lige her har vist taget iPhone og iPad apps. Men der er helt sikkert gode børneapps til Android. Hvis du kender til nogen må du endelig dele dem her. Der er helt sikkert andre der også gerne vil høre om dem. Jeg prøver om vi ikke kan lave en samling med Androids apps senere.

   Turn in on :-)
   Christiane

 • Julie
  september 21, 2011

  Min kærestes niece er seriøst Apple-fan og spørger altid efter “sin lille computer” (vores iPad), når hun er her. :-) Lige nu er yndlings-app’erne Baby Cupid med en lille engel, der kan prutte (stor succes) og Cupcake et-eller-andet, hvor hun blander dej og dekorerer cupcakes.

 • Pernille hedegaard
  september 21, 2011

  I programmet blev der fremvist en bogstav-app. Hvad er navnet på denne app.?

  • christiane
   september 21, 2011

   Hej Pernille
   Den app med bogstaverne og ballonerne hedder ABC-balloner. Der er også bogstav apps i Fusentasterne, som er en serie af andre børnespil på dansk. Som Marie også nævner her. Vi nåede slet ikke at tale Android idag. Selvom jeg havde en HTC Flyer med :-)

   Bedste hilsner
   Christiane

 • Marie
  september 21, 2011

  Hejsa,

  Camilla, du efterspørger børneapps til Android, og jeg er glad for at kunne fortælle, at Fusentasternes Talspillet, Ordspillet og Huskespillet alle findes i Android Market.

  Alle har dansk tale, ligesom resten af Fusentasternes spil.

  Hej fra Marie

 • Tine
  september 21, 2011

  Hejsa. I programmet synes jeg der blev omtalt, at du havde lagt dine børneapps i en særskilt mappe. Ercdet rigtigt fanget? I så fald, vil du så ikke dele kvordan man sorterer i alle sine apps? Tak for en super inspirerende side. Smil fra Tine

  • christiane
   september 21, 2011

   Hej Tine
   Det er ikke særlig svært at lave særskilte mapper, og det er smart hvis man f.eks. vil inddele dem i kategorier eller hvis forskellige personer bruger den samme iPad. Du skal bare trække ikonet ind over et andet ikon som du gerne vil dele mappe med. Så dannes mappen automatisk.
   Glad for du kan lide siden :-)
   Held og lykke
   Christiane

 • Anders
  september 22, 2011

  Pixelines Stjernehotellet bør også nævnes. Min datter er glad for Toca Tea Party. Bare lige som ekstra tips ;-)

 • Helene
  september 23, 2011

  Alle Apps fra Toca Boca er geniale spil til børn, især Tea Party, Doctor, Robot og Paint My Wings.

 • Anne Sofie
  september 26, 2011

  Dejligt med ny inspiration til Apps til børn. Jeg vil anbefale Nigthy Night – en app hvor barnet slukker lysets hos forskellige dyr. Derudover er Soundtouch også god til de mindre børn. Min datter på 2 år elsker dem…

 • Jakob Jelling
  september 27, 2011

  Håber ikke det er for spam-agtigt, men en kommentator efterspørger børneapps til Android. Derfor vil jeg tillade mig at nævne min egen første app til de helst små, som man kan læse mere om her:

  https://market.android.com/details?id=appbility.babyapp&feature=search_result

  Kort fortalt er det en app på dansk, som giver barnet mulighed for at bladre eller trykke sig rundt imellem 100 flotte dyrebilleder. Dyrenes navne læses op og vises som tekst.

  God underholdning/læring til de mindste.

 • Simon
  oktober 17, 2011

  Her er også lidt nye ting – både til android og iphone. Jeg tror snart vi begynder at se mere til android. De opdaterer på livet løs market place så det bliver nemmere at bruge.

  Trunky lærer tal (skole)(DK)
  Android: https://market.android.com/details?id=dk.seriousgames.trunkynumbersdan&feature

  IOS: http://itunes.apple.com/us/app/id467090231?l=da&ls=1&mt=8

  Trunky lærer bogstaver (skole)(DK)
  Android: https://market.android.com/details?id=dk.seriousgames.trunkylettersdan&feature=search_result

  IOS: http://itunes.apple.com/us/app/id467090159?l=da&ls=1&mt=8

 • Stefan (LingApps)
  oktober 19, 2011

  Prøv også vores nye app 120 Ord – dog kun til iPhone og iPad.

  http://bit.ly/oRdOGE

  Det er nemt, det er sjov, og dit barn lærer hurtigt at læse og skrive de 120 ord, der bruges hyppigst i det danske sprog.

  Gør læring til leg!

 • wOOpwOOp Games
  oktober 26, 2011

  hahah :) har også lavet en app til 4+ årige.

  Woop Math
  http://itunes.apple.com/us/app/woop-math/id473718692

  En app hvor børnene kan øve sig i at tælle :)

  /woopwoop games

 • Trine
  december 3, 2011

  Puppetpalls er virkelig fedt – min datter og jeg har lavet det ene dukketeater efter det andet.
  Picturebook her kan man lave sin egen billedbog.

 • Simon Egenfeldt-Nielsen
  januar 17, 2012

  Der er kommet en ny app på dansk – Trunky puslespil som kan hentes her:
  http://bit.ly/A6PVHn

  Mvh Simon

 • Sofie Kjærulff
  oktober 13, 2015

  Hej damer,

  Kender i nogle god apps der kan hjælpe en under graviditeten ? :)

  Håber meget i har lyst til at hjælpe mig lidt på vej.