9 HURTIGE TIL MINDRE STRØM UDEN AT TRÆKKE STIKKET

3 Min læsning

Af Kristina Blenker

Tv, Blu Ray afspiller, opvaskemaskine, spillekonsoller, musikanlæg og elkedlen, er alle blandt de mange elektriske apparater sluger dyr strøm lige ud af din pengepung! Men frygt ikke, her er et par simple tips til, hvordan du kan minimere el-regningen uden at trække stikket.

Kog vandet til ris, pasta og kartofler i el-kedlen, så kan du efterfølgende nøjes med at tænde for komfuret på det laveste blus og koge ris og pasta på laveste energiforbrug.

Fyld vaskemaskine med tøj og vask kun når maskinen er fuld, og vask så maksimalt på 60 grader helst 30.

Sluk for apparaterne, når du ikke bruger dem! Vidste du at dit tv står for 9 % af dit elforbrug? Et stort fladskærms tv kan sluge over 600Watt og hvis du har tendens til at have det tændt selvom du bruger det, kan det koste knap 240kWh om året, som svarer til næsten 500 kr ekstra på el-regningen!

Lad ikke store tunge opladere til kamera el. lign. sidde i en tændt stikkontakt, når du ikke bruger den! Disse opladere har tendens til at blive varme, når de sidder i stikkontakten og har derfor et højt standby-forbrug, det svarer til den strøm som apparatet bruger, når det ikke er i brug, og du ikke har slukket for stikkontakten.

Tips, der koster lidt men sparer meget


Køb en El-spare-skinne, til stuen
hvor du kan tilslutte tv, dvd/Blu Ray afspiller, højtalere og spillekonsoller, så du kan slukke for alle apparaterne på en gang. Samme koncept kan du overføre til husets andre rum, eksempelvis kontoret, hvor du kan tilslutter computer, skærm, printer og scanner, så du med et enkelt tryk på en knap slukker for alle apparaterne på samme tid. Du kan købe el-spare-skinner i bl.a Elgiganten, men du kan også købe dem online hos el-spareskinnen.

Er dine stikkontakter placeret bag tv-møblet eller er det på anden måde besværligt at skulle komme til kontakten, som du gerne vil slukke for, kan du investere i en fjernbetjent strømafbryder til 140 kr. Så skal du kun trække tv-møblet eller sofaen ud én gang, netop for at sætte den fjernbetjente stikkontakt i og du kan sagtens tilslutte flere apparater ved at tilslutte en alm. forlængeledning i den fjernbetjente stikkontakt, dog max 2.990W. Du kan købe den fjernbetjente strømafbryder hos Lomax

Er du på udkig efter en ny computer til hjemme kan du med fordel vælge en bærbar frem for en stationær. Udover at du får mere bevægelsesfrihed kan du også spare 50 % eller mere på elforbruget ved at vælge en bærbar med lang batteri-levetid. Du kan læse om de computere der lever op til Energy Star-kravene om energieffektivitet på Goenergi.

 

Du kan også vælge at udskift alle husets el-pærer med el-spare-pærer. A-pærer har lang levetid helt op til 15.000 lys-timer og fås i mange forskellige former. Ved at udskifte 7 alm. pærer til A-pærer kan du faktisk spare op til 500 kr. om året.

Du kan også vælge en lidt dyre løsning, hvis du har en iPad eller iPhone kan du nemlig investere i Philips nye lysserie ”Hue”, der kan styres via dit apple-produkt, med alt fra lysets styrke, farve og hvornår det skal tændes og slukkes. ”Hue” lysserien forhandles i apple-butikker, hvor startpakken med 3 pærer og en netværks-box koster 1.479. Du kan tilføje i alt 50 pærer, der enkeltvis koster 479kr. Du kan læse mere om “Hue” på meethue.

Hvilke gode sparetips bruger du for at spare på strømmen?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 2 =

No Comments Yet.