94-årig modeikon får sine egne emojis

2 Min læsning

Det 94-årige New Yorker-modeikon Iris Apfel er efter egen opfattelse for gammel til rigtig at forstå teknologi. Alligevel har hun været med i flere projekter der befinder sig i feltet mellem mode og teknologi og har senest gjort sig bemærket indenfor wearble tech, hvor hun har designet et armbånd for amerikanske Wisewear. Nu er hun klar med sine helt egne emojis, der til fulde er tro mod hendes ikoniske stil.

Iris Apfel, der har status som et af tidens største modeikoner, har paradoksalt nok aldrig arbejdet i modebranchen. Hun har til gengæld været kreativ på andre måder i sit arbejdsvirke og har i mange år arbejdet med interiørprojekter i Det Hvide Hus for hele 9 (!) forskellige presidenter. Igennem sit arbejde har hun været en naturlig del af den amerikanske High Societys sammenkomster og har derigennem brandet sig selv som modeikon, længe før de sociale mediers platforme opstod. I forbindelse med Iris 95’års fødselsdag d. 25. august i år, lancerede hun en række costumizede emojis,alle modeinteresserede kan hente gratis i Google Play eller App Store, ved at søge på INCmojis.

Billede: Macy's

Apfels emojis er fine og helt i hendes ånd, men app’en fungerer desværre ikke til fulde endnu og har også fået en del kritik for at blive lanceret for tidligt og for ikke at fungere helt optimalt. Dette ses ved installationen hvor der i eksempelvis beskeder skal tilgås et særligt keyboard for at gøre brug af emojisne, Opløsningen er heller ikke helt on point endnu. Der er dog tale om en førsteversion af app’en, og derfor væbner vi os med tålmodighed og håber, at der inden længe kommer en opdatering, der kommer disse begyndervanskeligheder til livs.

I mellemtiden kan du dvæle over Iris Apfels farverige og meget professionelle instagramprofil, der på fineste vis skildrer den modebevidste excentrikers liv.

Nb. Billede: Macy’s

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + sixteen =

2 Comments
 • Birgitte Linstow
  december 2, 2020

  Hejsa. Jeg kan ikke finde INCmojis (Iris Apfel) på App Store. Er du/I vidende om dette, og gør jeg noget forkert?

  • Birgitte L
   juni 1, 2022

   Hejsa. Jeg kan ikke finde INCmojis (Iris Apfel) til Iphone på App Store her i 2022.

   Er du/I vidende om hvordan jeg får fat på dem ?

   På forhånd tak.