Årets bedste bilspil og japansk rollespilseventyr

5 Min læsning

Efteråret er over os, men glem alt om kulden og tag med til Australien, hvor vi skal køre i biler på smukke strande. Eller hvad med et gigantisk eventyr i et klassisk japansk rollespil? Her er to af efterårets bedste spil.

Årets bedste bilspil er landet

(Forza Horizon 3 fås til Xbox One og PC)

fuzy5ld
Forza Horizon 3 spilder ikke et eneste sekund af dit liv. Det er bogstavligtalt speederen i bund fra allerførste sekund, og det lader dig ikke få et øjebliks ro fra, at du har trykket “Start Game”. Det er en fantastisk introduktion til spillet, som kaster dig direkte ud i et ræs. Først mod en helikopter og så et lidt mere traditionelt ræs med andre køretøjer. Efter et par mere eller mindre almindelige ræs, så skal du køre om kap mod et godstog og se, hvem der kommer først over målstregen.

Forza Horizon 3 går ikke op i at være realistisk eller korrekt, når det kommer til, hvordan biler burde opføre sig i forhold til fysikkens love. Alting er hel del mere afslappet, og spørgsmålet om “ville det her være sjovt?” bliver spurgt fremfor om, det er et realistisk scenarie. Hvilket gør det til et virkelig sjovt bilspil. Det er helt i orden, at du skramler ind i dine modstandere eller rammer en væg eller to undervejs i et ræs, og det er befriende, hvor ligeglad Forza Horizon 3 er med realisme.

c5660291-5e39-4d8e-9655-fb25a9d7abf1

I Forza Horizon 3 er du leder af Horizon-bilfestivalen, hvor alle bilentusiaster mødes og ræser i alle mulige former for ræs. I år foregår festivalen i Australien, og dit mål er at deltage i ræs, skabe opmærksomhed omkring festivalen og opbygge fanbasen så stor som muligt.

For at skaffe fans gælder det om at lave en masse væddeløb, men også om at gøre det ene mere vovede stunt efter det andet. Hvilket resulterer i udfordringer, hvor du skal se hvor langt, du kan slynge din bil ud over en rampe, hvor mange donuts, du kan lave, eller om du kan få en toptunet bil til at passere 300 km i timen, mens du krydser en fartfælde.

aquoblf

Der er rigeligt at give sig til i det virtuelle Australien, og det er nok spillets absolut største bedrift. Der er tusind ting at gøre, og spillet formår at gøre alle aspekter af det sjovt. Uanset om det er gaderæs eller off-road ræs, hvor du blæser hen over en sandstrand og dernæst gennem en tætbevokset skov, så er det fundamentalt sjovt at køre i spillets mange biler. At det er sjovt at køre i alle bilerne gør også, at uanset hvad spillet smider efter dig af opgaver, så er det svært ikke at være underholdt af det og tænke “bare lige et ræs til..”.

https://youtu.be/vD1ccSM9qiA

Der findes ikke mange bilspil som Forza Horizon 3 mere. Det er meget få spil, som formår at have en afslappet og sjov tilgang til det at køre bil, uden at det skal være overdrevent eller komisk. Under hele spillet er du en del af en stor bilfestival, og den mentalitet skinner igennem i alt, hvad spillet gør. Det er løst og afslappet, som en festival er, og det smitter af i form af ren køreglæde og underholdning.

Forza Horizon 3 er med alt sandsynlighed det bedste bilspil, du kommer i nærheden af i 2016.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der er træt af alt for realistiske bilspil

 

Klassisk japansk rollespil er blevet til en moderne retro-klassiker

(Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past fås til Nintendo 3DS)

dragon-quest-vii

Spilserien Dragon Quest er én af de ældste i hele spilbranchen. Den har været med helt tilbage fra den allerførste Nintendo-konsol i 1986, og har i sit hjemland, Japan, været en så stor succes, at regeringen blev nødt til at bede udviklerne om ikke at udgive nye spil i serien på skoledage, da for mange pjækkede fra skole, fordi de ville sidde derhjemme og spille løs.

Et af de mest elskede spil i serien, er det syvende i rækken. Spillet blev oprindeligt udgivet i 2000 til den originale Playstation, og nu små 16 år efter den originale udgivelse bliver spillet genudgivet til Nintendos håndholdte maskine. Det er dog ikke bare det samme spil som for 16 år siden. Alt er blevet genskabt i 3D, og spillets enorme eventyr føles nu endnu større.

n3ds_dragonquestvii_screen_17-0-0

I spillet er du den navnløse helt, der sammen med prinsen dit kongerige leder efter en måde at komme ud i verden og på eventyr. Derfor arbejder I på at bygge en lille båd og sejle ud på det store hav. Tingene eskalerer dog hurtigt derfra. Prinsen finder et hemmeligt tempel ude i skoven, og før du ved af det, er du involveret i et verdensomspændende eventyr, hvor hele verden skal reddes, og du skal tæske monstre.

At Dragon Quest bare er en opdatering af en gammel klassiker er tydeligt hele vejen igennem spillet. Der er ikke gjort meget for at gøre oplevelsen brugervenlig. Det er lige så hardcore, som det var for tyve år siden. I praksis så betyder det, at der er rigtig meget tekst, meget lidt forklaring, og der stilles store krav til, at du som spiller selv udforsker og afprøver alting. Spillet forklarer dig ikke meget, og for nogen kan det være rigtig frustrerende, men det forstærker også følelsen af drage ud på et kæmpe eventyr.

dragon-quest-vii-review-001

Der er ikke gjort meget for at strømline spiloplevelsen i Dragon Quest VII, og det tager et godt stykke tid, før spillet virkelig får tempo og luft under vingerne. Men hvis du bliver hængende igennem den langsomme start, så bliver det tydeligt hvorfor spillet er en klassiker og elsket af så mange. Spillet har virkelig meget charme i dets univers og persongalleri. Plus kampene mod monstrene har rigtig meget taktisk dybde. Du skal ikke bare skaffe nyt udstyr til dig og dine kammerater, men også forholde dig til hvilket ‘job’, de skal have. Du kan fx forvandle dem fra Ridder til Troldmand og helt ændrer, hvordan du håndterer kampe, fordi du ændrer hvilken type af kriger, du har med på dit hold.

Dragon Quest VII er et spil, der kræver en del tålmodighed fra dig som spiller. Det er et spil, hvor det er tydeligt, at der er tale om et gammeldags spil, men hvis du er stædig og bliver hængende, så er der er et langt og spændende eventyr i vente.

Elektronista anbefaler til:
– Dig med hang til et gammeldags eventyr i lommeformat

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 5 =

No Comments Yet.