Genoplev 80’ernes spillemaskiner med en gammel iPad

2 Min læsning

Gamle iPads behøver slet ikke blive sendt på pension, bare fordi de er ved at være lidt langsomme. Én måde at forlænge deres levetid på, er at lave dem om til retro-spillemaskiner, der kan levere ren grillbar-nostalgi.

Mange mennesker af en bestemt alder har et specielt forhold til lugten af friture. Den er nemlig ikke bare ensbetydende med smagen af bølge-pommes frites’er, burgere og forårsruller, men også den plingende lyd af spillemaskiner og mange timers morskab nede på grillbaren. 80’ernes arkademaskiner var en hel kulturinstitution og for mange, der voksede op i den tid, var det begyndelsen til en mangeårig kærlighedsaffære, der siden førte til erhvervelse af spilkonsoller og computere med kraftige grafikkort.

Men der er jo ikke noget som den første kærlighed, og derfor er retro-gaming også blevet populært i de senere år. Grillbarerne med arkademaskiner er næsten forsvundet, men du kan få lidt af stemningen tilbage derhjemme – også uden, at dit tøj lugter af friturestegt fiskefilet, når du tager det af om aftenen.

Du skal bruge en gammel iPad. Dem er der naturligvis masser af på brugtmarkedet, og du kan faktisk nøjes med en iPad 2 eller 3 for at få din nostalgi-spilleoplevelse.

Dernæst skal du udstyre din gamle iPad med et joystick, for ellers bliver det aldrig helt lige så sjovt som i gamle dage. Der findes flere Bluetooth-joysticks derude, men hvis det skal være rigtig arkadespils-agtigt, skal du f.eks. have fat i en af iCade-modellerne fra ION. Det fede ved iCade er, at den kan huse dine iPad samtidig med, at den giver dig rigtige fire-knapper og et joystick, der minder en hel del om dem, der sad på spillemaskinerne i gamle dage. Den oprindelige iCade-model var en hel kasse, der var formet som en spillemaskine. Den var dog ikke så fleksibel i forhold til at kunne huse forskellige iPad-størrelser, så den er nu udgået. Den dukker dog engang imellem op i brugt-annoncer.

arkadespil-dba2

Den nyeste model, der dog også kan findes brugt, er iCade II, der understøtter flere iPad-størrelser. Der findes flere danske forhandlere af iCade II, så det er bare at google efter den.

Det næste skridt er naturligvis selve spillene. Spilfirmaerne har for længst fundet ud af, at der er penge i de gamle spil, så mange af klassikerne kan nu købes som apps i App Store. Det gælder for eksempel klassiske spilproducenter som Atari, Namco, Midway og Activision. De har alle fire apps i App Store, hvor du kan købe adgang til spilklassikere som Pac-Man, Galaga, Tapper, Gauntlet, Wizard of Wor, Asteroids, Spy Hunter og mange andre. De er alle kompatible med iCade-joysticks.

Der findes også andre grillbar-klassikere i App Store, lige fra Street Fighter II over Mortal Kombat til Frogger, men ikke alle kan bruges med joystick-docks i iCade-serien, så det skal du lige tjekke først.

I samarbejde med DBA Guide

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + 9 =

No Comments Yet.