Ambient apps- kender dig bedre end du selv gør

3 Min læsning

Af @christianevejlo

Ambient betyder noget i retningen af miljøet omkring dig. Og ambient apps trækker ting flere steder fra og har til formål at tænke lidt på vegne af dig. Her får du et overblik over trenden.

Fænomenet Ambiant Apps er den digitale verdens nye magiske tryllestav. Det er apps som yder brugeren nærmest telepatisk hjælp i hverdagen. Ambient apps kan bruge forskellig indsamlet data om dig til at skabe sammenhænge og konkludere, hvad der kunne være en god service for dig- lige i den sammenhæng, på det sted, med de mennesker, mens du har det sådan eller sådan efter du lige har spist det eller det osv.

Det er apps som selv går igang uden at du nødvendigvis beder dem om det. De servicerer dig simpelthen, når du har brug for det. Endda når du ikke engang selv ved du har brug for det. De arbejder med kontekst (context) for at give dig en personlig service (personalized). De tilpasser sig dit liv (adaptive) og spår hvad der er bedst for dig (predictive).

Tinder er en dating app som giver dig mulighed for at møde folk i nærområde. Happn går skridtet lidt videre og fortæller dig hvem du støder på hvornår, så du f.eks. kan finde profilen på hende den søde fra bussen eller ham den lækre fra regnskabsafdelingen. Så er vi lidt derhen af.

App’en Heard arbejder med din telefonsmikrofon og holder den sådan set hele tiden åben. Det vil sige, at hører du pludselig noget interessant, så kan du gå ind i Heard og gemme den lille lydfil. OGSÅ selvom du ikke aktivt havde trykket på “optag” inden.

heard

Smart hvis man skal have et citat under en konference eller lige optage babys første grin. Spooky hvis kæresten gemmer udsagn han eller hun kan bruge i mod dig i et senere skænderi, eller hvis din politiske modstander eller journalist under en fortrolig samtale lige hapsede dine “off the record” kommentarer.

Happywakeup-appSøvn apps som HappyWakeup og Sleepcycle holder bogstaveligtalt øje med dig mens du sover. Fornemmer de at du sover godt, får du lov til at sove videre, kommer tiden tæt på den tid du alligevel skal op og begynder du at røre på dig, ja så “hører” de her apps også det og hjælper dig til en blid opvågning.

Apples iBeacon teknologi ved hvornår du ankommer til et stortcenter og giver dig særlige tilbud, når du passerer forbi din yndlingsbutik.

ibeacon

Hele the connected home handler rigtig meget om tjenester som bruger miljøet til at gætte på, hvad du har brug for. Withings Aura hjælper dig med at få bedre søvn og forskellige wearables vil kunne se hvornår du står op og derfra f.eks. sætte kaffe over eller tænde lyset i resten af huset.

Forskellige trafik apps som f.eks. Waze holder øje med dine vanlige ruter og anbefaler dig omveje, hvis der er uheld eller vejarbejde på vejen.

waze

Du kan med andre ord godt forberede dig på, at dine små app hjælpere bliver endnu mere intelligente, de kommer til at vide endnu mere om dig og de bliver bedre og bedre til at servicere dig. Og hvis de gør det godt, så får du mere tid til at koncentere dig om andre vigtige ting.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + one =

No Comments Yet.