Anmeldelse: Samsung Galaxy Tab S

6 Min læsning

Samsung skruer op for designet og lancerer med sine tablets; Galaxy Tab S i to størrelser og sin smartphone; Galaxy Alpha nogle rigtig flotte produkter med fantastiske AMOLED-skærme og høj lækkerhedsfaktor.

galaxy-på-gaden

Jeg har i en periode haft den fornøjelse at teste en af Samsungs nye tablets. Nemlig en Galaxy Tab S på 10.5” – altså den største af de to nye tablets, og her kommer mit indtryk af den.

Tab S’en er den første af Samsungs tablets, der ikke er udført i ren plastic, men har en metalkant. Kanten giver den et elegant touch, og selvom for- og bagside stadig er i plastic, gør det på ingen måde, at tab’en ser billig eller skrammel-agtig ud. Den har en lækker finish på bagsiden, som leder tankerne hen på læder, og den ligger utrolig godt i hånden. Jeg var aldrig bange for, at den skulle glide fra mig, og jeg var heller ikke bange for at ridse skærmen, der føles som om, den kan holde til lidt hårdhændet brug.
Tab’en er kun 6,6 mm tyk og vejer ikke mere end 465 g. Det gør den let at sidde med i den ene hånd, mens man bruger den anden til at navigere – min foretrukne brugsstilling. 8,4” modellen er sikkert endnu mere handy i denne situation. Sammenlignet med min iPad (version 3), går der noget længere tid, før jeg bliver træt i den arm, jeg holder Tab’en med. Grundet vægt og bagside-overflade, glider Tab’en heller ikke så let, hvis man får lagt den på en skrånende overflade.

galaxy-hvid

Skærmen er sindssygt skarp, og der er seriøst knald på farverne! Samsung har gjort brug af Super-AMOLED-teknologi, og opløsningen hedder 287,5 pixels per inch (en gængs computerskærm har 72) En super-AMOLED-skærm har meget kort fortalt den egenskab, at den gengiver sort som HELT sort og hvidt som HELT hvidt, og det hele foregår ekstremt hurtigt. På den måde får man større kontrast og knivskarpe billeder. Havde det været sommer, ville jeg have testet den i haven, for at se om den kunne have løst mit evige luksus-problem med ikke at kunne se skærmen i sollys. Det er jeg dog overbevist om, at den kunne.

Tab’en har et bagudvendt kamera på 8 megapixel og et frontvendt kamera på 2,1 megapixel. Det er meget sjældent, at jeg tager billeder med en tablet og jeg har stort set heller ikke brugt kameraet, mens jeg har testet Tab’en.

samsung galaxy tab s

Styresystemet er Android 4.4 (KitKat). Alt efter om man tilhører den ene eller den anden religion, hvad angår styresystemer, vil det være her, vandene traditionelt skilles.

Selv er jeg en hjernevasket Apple-groupie, som stejler ved synet af den lille grønne rummand, så jeg måtte lige ned i skrædderstilling og tage en dyb indånding, før jeg var klar til at åbne op for dette interface. Men hånden på hjertet: det er smart!
Tab’en kommer med en masse indbyggede widgets, som man kan placere, som man vil på sit homescreen. Dvs. at man har enormt stor frihed til selv at designe sit interface. Vil man have sin kalender i ét felt, trækker man den derind, og vil man have vejrudsigten eller en nyheds-widget i et andet, så er det disse widgets, man hiver ind. Man kan oprette så mange homescreens, man vil, og naturligvis også hente andre widgets i butikken, så det hele er virkelig kustomiserbart (se evt. denne video).

En anden cool feature er multitasking. Man kan åbne to programmer ved siden af hinanden og ovenikøbet trække indhold fra det ene over i det andet. Måske skal man bruge en adresse fra en mail ovre i browseren, eller måske vil man bare se en video, mens man tager noter.

Samsung kører med to ekstra knapper – én på hver side af home-knappen. Den ene er en “vis-mig-alle-de-apps-der-er-åbne-knap”, som gør det muligt at hoppe over i en anden app, eller lukke ned for én eller flere apps. Den svarer til iPad’ens dobbelt-klik på home-knappen. Den anden er en tilbage-knap, der sender én tilbage til hvor man end var for et skridt siden. I mine øjne, er disse knapper overflødige, men det kan der være mange meninger om. De irriterer mig, fordi jeg kommer til at trykke på dem ved et uheld, når jeg sidder med Tab’en på højkant. Igen er det et spørgsmål om, hvad man har vænnet sig til, og jeg kan godt se det smarte i, at man kan gå et “universelt” skridt tilbage. Nogle gange kom jeg dog til at gå et skridt for langt tilbage, og så er der altså ikke en fremad-knap.

En anden detalje, som generer mit øje og mit brugervenlighedsforkæmpende hjerte, er proces-linjen i toppen af skærmen. Den er vel 10 px høj og gør egentlig ikke nogen ondt, men jeg synes det er en uskøn og old-school løsning på at vise, at der downloades, eller der er kommet en ny besked, når det kan vises mere elegant, eller i nogle tilfælde måske slet ikke behøver at blive vist.

galaxy-forside

Tab’en kommer med 16gb hukommelse, og det er ikke vanvittigt meget, hvis man gerne vil have film, musik eller billeder liggende. Til gengæld er der mulighed for at købe sig til op til 128gb hukommelse i form af et micro SD-kort, som man blot sætter i Tab’en. Godt tænkt, for det er svært at vide, hvor meget man får brug for, inden man køber, og det er enormt frustrerende at opdage, at man skulle have købt en tablet med større hukommelse, når det er for sent.

Mht. til batteri-levetid, så er jeg ret imponeret. Min brug af Tab’en har hovedsageligt været til net-surfing og brug af en god håndfuld apps – gennemsnitligt en time om dagen – og til disse formål har den holdt batteri i henved 2 uger. Spiller man spil eller ser en masse video, vil levetiden være kortere, men sammenlignet med lignende produkter er Tab’en rigtig godt kørende.

Der er mulighed for at oprette flere brugere af Tab’en, og man kan logge ind vha. fingeraftryksgenkendelse. Rigtig smart, for det gør den meget mere anvendelig som f.eks. familie-tablet.

samsung galaxy tab s

Alt i alt er Galaxy Tab S en superlækker tablet, og man får virkelig meget for de ca. 3.000 kr. den koster. Er du i forvejen Android-bruger, vil jeg anbefale den uden tøven. Den er flot, den har en ubeskriveligt god skærm, og den ligger virkelig godt i hånden. Widget-konceptet og det kustomiserbare interface samt multitasking-funktionen gør, at den kan tilpasses fuldstændigt til dine individuelle behov.
Kommer du fra Apple, vil det sandsynligvis kræve en smule mere tilvænning. Her vil jeg råde dig til at være åben overfor et lidt mere komplekst interface og sætte dig ind i, hvordan du f.eks. vha. widgets kan tilpasse dit homescreen, så det indeholder de ting, du gerne vil have lige ved hånden, og hvordan du kan fjerne de ting, du finder overflødige.

Læs mere på Samsungs hjemmeside og køb den f.eks. her.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − 8 =

No Comments Yet.