Microsofts bud på fremtiden- hologrammer!

3 Min læsning

Drømmen om et HoloDeck er tæt på at blive en realitet. Microsoft har taget kampen op mod Google Glass, Samsung og Oculus og fremvist deres bud fremtiden.

HoloLens i køkkenet

I går afholdte Microsoft deres store forbrugerpræsentation af Windows 10. Der blev fokuseret på hvor meget mere brugervenligt Windows 10 bliver, hvordan Windows 10 får integration med Cortana (Microsofts svar på Siri og Google Now) og selvfølgelig en opdatering til Office pakken med nyt design og nye features.

Hologrammerne kommer

Men det der stjal alt opmærksomhed i går var introduktionen af Microsoft HoloLens. Et helt nyt produkt fra Microsoft, der er en Augmented Reality brille som mikser virkeligheden med grafik, der bliver lagt ovenpå din verden. Lavpraktisk fungerer det sådan, at HoloLens brillen har et stykke gennemsigtigt glans monteret foran sig, så du kan se verden omkring dig, glasset vil så ved hjælp af kameraer scanne området du befinder dig i, og lægge et ekstra lag af virkelighed ovenpå det du ser. Dette ekstra lag kan være helt fra vejrudsigten, en Skype samtale eller sågar et spil Minecraft der foregår i hele din stue.

Microsoft HoloLens

Selve HoloLens er et selvstændigt device. Der er en komplet computer bygget ind i brillen, og der er ikke behov for kabler eller andet der holder dig fast. Det gør at HoloLens er langt tættere på Google Glass i dets koncept, end Virtual Reality brillen Oculus, som kræver at du er koblet til en computer for at bruge den.

Microsoft-HoloLens-Family-Room-RGB1_TONED

Der bliver ingen tastatur eller mus tilknyttet HoloLens. Alt hvad du kommer til at bruge bliver din stemme og bevægelser, som interagerer med knapper i verden. Men selvom HoloLens er bygget som et selvstændigt device, kan det også integreres med din helt almindelige computer. Sammen med din computer kan HoloLens bruges som et udvidet 360-graders skrivebord. Du kan også se den figur du skal til at 3D-printe, og i stedet for at forestille dig hvordan det bliver, at have den stående i stuen, bruge HoloLens til at se et hologram af den.

Ikke bare til leg og arbejde

En af de mest interessante demonstrationer af HoloLens havde hverken noget at gøre med leg eller en forbedret oplevelse på arbejdet. I stedet handlede det om noget så simpelt, som er sætte en stikkontakt i væggen.

Personen der har HoloLens på har en Skype samtale med en elektriker. Elektrikeren kan på sin skærm se det du kigger på, og ved at bruge sin tablet, kan elektrikeren tegne oå skærmen hvilke ledninger, der skal forbindes med hinanden. Tegningerne bliver så vist som en del af din verden, og du ender med ikke at sætte ild til hele lejligheden efter en dårlig el-installation. En anden variation af konceptet blev også vist, hvor det i stedet handlede om hvordan vandrør skulle samles under en håndvask. Hvis Microsoft får deres vilje, bliver det snart meget nemmere at få ens forældre til at hjælpe til med alt.

Microsoft-HoloLens-Skype-RGB1

 

Microsoft ser HoloLens som fremtiden. Ikke bare for underholdning eller arbejde, men som det næste skridt i computerteknologien. Men er vi klar til at have brille på dag ud og dag ind? Og hvordan skal vi så dele sjove hundevideoer med hinanden på kontoret?

Microsoft har endnu ikke givet en konkret tidspunkt for hvornår HoloLens vil udkomme i butikkerne. Men de udtaler, at projektet vil blive en realitet indenfor Windows 10′ levetid, hvilket giver dem et par år til at få produktet på markedet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 2 =

No Comments Yet.