Apple Watch- Se her om det er noget for dig

3 Min læsning

Apple har lanceret det længeventede Apple Watch. Apples bud på smart watch kategorien som konkurrenterne allerede er godt igang med. Men var Apple uret så værd at vente på. Elektronista’s Christiane Vejlø kommenterede eventen live for TV2 med TV2 Beep Redaktør David Guldager og TV2 Digital Brand mand Morten Saxnæs. Se highlights lige her. 

apple-watch-6_1

Og hvad er det så vi kan forvente os af Apple uret?

Det mest personalige Apple produkt

Apple kalder uret “det mest personlige Apple produkt vi nogensinde har lavet”. Uret er en del af wearable trenden hvor vi går fra at tage vores teknologi med os til at tage vores teknologi på os. Uret sidder lige ved hånden og er på den måde meget tættere på end en mobiltelefon som måske ligger på bordet eller i tasken.
Det er muligt at at sammensætte uret på en måde, så produktet føles personligt og unikt. Det imødekommer behovet for at kunne udtrykke personlighed – også med teknologi.

Applewatch-urskive

Forskellige modeller

Uret kommer i 3 forskellige modeller. Apple Watch som en den almindelige hverdags version, Watch Sport som er specifikt til sportsfolket og Watch Edition som den mere eksklusive serie, hvor der indgår 18 karat guld.

Uret kommer også i to forskellige skærmstørrelser. 38 og 42 mm. Det betyder, at uret kan se fint ud på selv små håndled, hvilket ikke har været gældende for nogle af konkurrenternes smartwatches. Der er 6 forskellige materialer at vælge imellem bl.a. stål og aluminium, læder og plast.

Betjening

Uret betjenes ved hjælp af den såkaldte “krone” på siden. Den er faktisk også med til at få uret til at ligne et ur, men den er en navigationsknap. Uret fungerer også stemmestyret med Siri.

AppleWatch-spacegrey

Sundhed

Health elementet er afgørende med Apple Watch. Med WatchKit  kan vi forvente en masse apps, som hjælper os med at holde styr på vores helbred. Forvent skridtmåling, søvnmåling, bevægelse, måling af kalorier. Uret har også en hjerterytmemåler og kan minde dig om når det er tid til at bevæge sig. Ud over det vil Apple samarbejde med forskere omkring noget af det data der bliver samlet ind. Her taler de om et Research kit.

 

Apple-Watch-SportIphones makker

Apple Watch er ikke et stand alone produkt. Det har brug for iPhone for at leve. De to forbindes med wifi og bluetooth og uret fungerer kun med modeller efter iPhone 5.

Batteritid 

Uret burde kunne holde en dag og så kan det komme i laderen som mobilen om aftenen. Power reserve sparer batteritiden.

Og de små skøre detaljer

Uret kan sende din hjerterytme til din kæreste. Du kan tegne små tegninger direkte på urfladen og sende som beskeder. Der er et udvalg af små billeder/emoticons. Urskiven kan designes med en klassisk gammeldags Mikey Mouse figur.

screenshot-2015-03-06-09-07-48

Pris

Fra 350 dollars for det billigste Apple Watch Sport. Og over 10.000 dollars for 18 karat guldmodellen i Watch Edition modellen.

Køb uret først i Tyskland. Danmark er et lille marked, så det er ikke her Apple først satser. Men uret skal nok komme. Vi venter også lige på at Siri virker på dansk før det giver mening.

Ud over uret præsenterede Apple også et billigere Apple TV sat ned fra 99 til 69 dollars og en ny ultratynd Macbook som nu også kommer i guld, sølv og Space Grey.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one + fourteen =

1 Comment
  • Anni
    marts 11, 2015

    Hvad er det her for en artikel?
    Er hjerterytmemåler det samme som pulsmåler? Findes ordet/farven spacekyster overhovedet?