BÆRBAR HØJTALER TIL HUSET, HAVEN ELLER FERIEN

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Musikken skal med ligegyldig om vi er i bad, danser med ungerne på børneværelset, laver mad, griller i parken eller er i sommerhus. Elektronista har fundet en handy, bærbar Jabra Solemate højtaler til din smartphone.

Der er mange år siden jeg har smidt CD’erne i kælderen. Bortset fra en nostalgisk pladespiller i mit køkken ligger al min musik på mine bærbare devices. Det vil sige, at jeg altid har samlingen med, hvis jeg har mobilen i lommen eller min laptop i tasken. Men det har også betydet, at jeg de seneste år ofte har lyttet til musik med en noget dårlig lydkvalitet. For helt ærligt. De indbyggede højtalere i en laptop eller smartphone er ikke noget at råbe hurra for.

Store højtalere har jeg et ambivalent forhold til. De er ofte ikke særlig pæne og så er de ikke til at flytte rundt på. Det jeg har brug for er en god bærbar højtaler som nemt kan forbindes til mine bærbare devices, og som ikke fylder hverken i tasken eller i det rum den står i. Jeg vil have hele min musiksamling med mig, hvad enten jeg er i bad, danser med min datter på børneværelset, griller i gården, tager i sommerhus eller er på rejse. Der er nogle stykker af den slags bærbare højtalere som nok kunne dække de behov, men lige nu danner jeg altså par med den spritnye Solemate fra Jabra og det er jeg rigtig godt tilfreds med.

Solemate fra Jabra er en lille aflang boks lidt større end en dåsesodavand. Jeg forbinder den til min telefon eller iPad via bluetooth og det er faktisk en nem og ret hyggelig process. Solemate gør mig opmærksom på at den er klar med et venligt “go ahead and connect me”. Det lyder måske som en lille detalje, men jeg kan faktisk godt lide at min elektronik taler pænt og ikke alt for robotagtigt til mig.

Solemate er ret hårdfør og kan godt tåle lidt knubs og fugt, og det gør den vældig egnet til et aktivt liv med børn, når du vil have en podcast med i haven eller som ledsager til en spontan fest i køkkenet. Regn ikke med den kan blæse en balsal op, men jeg synes nu lyden er ret god. Der skulle faktisk også gemme sig en dobbelthøjtaler og indbygget subwoofer inde bag det iøvrigt ret pæne ydre.

Audioledningen opbevares i bunden

I gummibunden ligger der et lille audiokabel, så højtaleren nemt kan forbindes med alt der har et stik til høretelefoner. Jeg er vild med idéen om at gøre plads til ledninger i designet. De har det nemlig med at blive væk. Som handy ledsager til bærbar lyd er Jabra Solemate på alle måder et rigtig godt bud.

Jabra Solemate koster 1499 kr. og sælges blandt andet hos Telenor, Elgiganten og i Telia og TDC butikker.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 11 =

No Comments Yet.