Bærbar pladespiller kan blive det nye hit

2 Min læsning

I takt med grammofonpladernes genkomst dukker også tilhørende gadgets op. Hvad med at lade en pladespiller over skulderen afløse Spotify, iTunes eller din iPod?

rawman 1

For 30 år siden fandtes de også – de bærbare pladespillere.

Dengang var de ikke ubetinget nogen succes. Primært fordi det var umuligt at gå så roligt på gulvtæppet, at nålen ikke hoppede i rillen.

Desuden kom Sony lige efter med sin første Walkman (med kassettebånd) og dræbte alle forhåbninger om, at en bærbar grammofon kunne blive populær.

Siden kender de fleste udviklingen: Efter kassettebåndet kom DiscMan med cd-plader, Mini disk, MP3 spillere, Apple iPod og nu smartphones. I dag foregår alt digitalt, så musikafspilningen ikke påvirkes af et bump eller stød.

rawman 5

Meeeen så er der lige det her med moden og de trendy ting.

Hipsters er in – og det kunne Rawman 3000 også sagtens blive. Den er nyeste generation af vinylafspillere, som man kan have med sig overalt. Elegant parkeret i en skulderrem.

De tyske designere af pladespilleren, Rocket & Wink, ligger ikke fingrene imellem i deres lovprisning af nyheden:

”Rawman 3000 producerer en så stor og rig lyd, at den kan sammenlignes med et dyrt stereoanlæg med stationær pladespiller. På samme tid er Rawman 3000 så lille, at man kan tage den med overalt. Rawman 3000 kan hverken overses eller ignoreres. Du er nødt til at høre den.”

rawman 3

Man bemærker, at der ikke er ét ord om gengive-stabiliteten i reklameteksterne. Kan Rawman altså tåle at få et par bumb, mens man bærer rundt på den, uden at den hopper i rillen?

Well, det må komme an på en prøve, når (og hvis) Rawman sættes i produktion.

Lige nu er pladespilleren en fungerende prototype, som Rocket & Wink demonstrerer ved alle mulige fester, receptioner, udstillinger og events rundt om i Tyskland.

 

rawman 2

Rawman kunne sagtens blive en lille succes, for vinylplader er et hit for tiden. Salget af grammofonskiver passerede sidste år ni millioner eksemplarer alene i USA – for første gang i 20 år.

Går alt efter planen, kommer Rawman i tre størrelser, der passer til vinyl skiver på 7, 10 og 12 tommer. Pladespilleren vil kunne fås i en række stærke farver og leveres med stereohovedtelefoner, USB-port, SmartCard læser og batteri.

Rawman har tilmed en særlig ”hot line” knap. Den aktiverer en indbygget telefon, så man kan synge med på melodierne eller sætte afspilningen på pause, mens man snakker med andre mennesker. Rawman har dog ikke nogen telefon indbygget – endnu i hvert fald….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + 20 =

No Comments Yet.