Her er bloggerblomsterne, hele Instagram taler om – og derfor skal du ikke købe dem!

2 Min læsning

Er du stødt på #bloggerblomsten på de sociale medier? Eller måske har du set billederne af den populære pastelfarvede blomsterbuket? Her er al den information, du skal bruge om de populære Instagram-blomster, og hvorfor du aldrig skal købe dem selv! 

De sociale medier står aldrig stille, og hver dag popper et nyt hashtag, en smart café eller en ny digital trend op i dit feed. Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan blive populært: Lige fra fidgetspinnere til 10 year challenges. Det nyeste skud på stammen er en helt særligt slags blomster, der går under øgenavnet og hashtagget #bloggerblomsten!

Den farverige konfetti-lignende buket er et dansk Instagram-hit, der ivrigt bliver delt blandt bloggere, influenter og helt almindelige dødelige Instagram-brugere. Søger man på Instagram på “bloggerblomst” og “brudeslør”, findes der hurtigt mere end hundrede versioner af hashtagget, der tilsammen rummer flere tusinde billeder fra Instagram-profiler landet over. Den farverige blomsterbuket er i virkeligheden blot et pastelfarvet brudeslør, og det er ikke til at sige hvem eller hvad, der har gjort netop denne type blomster til et viralt hit i Danmark.

Det er dog langt fra første gang, at smukke blomster og pastelfarver får folk til at gå til kameraerne på Instagram og andre sociale medier. Hvert år i maj, deles der mere end tusinde billeder fra Bispebjerg Kirkegård i København, når de smukke kirsebærtræer udspringer og danner ramme for et perfekt såkaldt “instamoment”, altså et øjeblik der er så fotogent, at det bare må foreviges på Instagram. 

Men modsat blomsterne på kirkegården i København, er glæden ved netop disse pastelfarvede bloggerblomster ikke gratis. Mange blomsterhandler har nemlig allerede fået øjnene op for den virale trend, og det har fået dem til at sætte prisen op på buketterne, der kan koste helt op til 400 kr. bundtet. Og ikke nok med det, der er også en anden slet ikke ubetydelig hage ved blomsterne: De lugter nemlig enormt dårligt!

Det var den danske blogger Rockpaperdresses, der først brød den ellers fine Instagram-idyl. Hun lavede en Instagram-story, hvor hun beskrev, at de selvom de farverige blomster så fine ud, afgav de simpelthen en svag lugt af sure tæer i hele huset. Så kan man ikke lade være med at tænke på, hvor mange mennesker der har holdt stanken ud, blot for at få det perfekte Instagram-feed. Selv endte bloggeren Rockpaperdresses med at tørre og indramme et par af blomsterne – så kunne hun nyde synet, men slippe for stanken! 

Kunne du finde på at hoppe med på dillen med de fine pastelfarvede blomster? 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × four =

3 Comments
 • David
  marts 8, 2019

  Jeg troede faktisk, at blomsterne var tørrede i forvejen? Jeg ved i hvert fald, at blomsterbinderen der laver dem, også sælger en del “evighedsbuketter” der også er populære på instagram

 • Cecilie
  marts 11, 2019

  De er så faktisk også virkeligt dårlige for miljøet

 • Anna
  marts 11, 2019

  Jeg så dem for første gang i en Meny-butik i dag, og så læste jeg indlægget her ganske få timer efter. Jeg anede ikke, de fandtes. Jeg synes umiddelbart, de er rigtigt pæne, men jeg studsede lidt over farverne og tænkte, at de nok blev fremkaldt på en eller anden kemisk måde, og jeg blev lidt trist. Men dyre, det var de ikke.