Brilliant dansk tidsrejse-eventyr på din tablet

3 Min læsning

Er du klar på et smukt, medrivende og fantastisk tabletspil, der endda er lavet lige her i Danmark, så skal du læse med her.

The Silent Age har siden dets udgivelse på App Store og Google Play høstet stor international anerkendelse, og det er med god grund. The Silent Age er et fantastisk spil, der virkelig viser, at der er plads til større og dybere spil end den gængse ‘runner’ og match-3 type af spil.

The Silent Age tager sin start i 70’erne. Du er Joe. En helt almindelig, og måske lidt dum, pedel der arbejder for et firma, der producerer udstyr til det amerikanske forsvar. Men en dag bliver den daglige rutine med at gøre gulve rent skiftet ud med at forhindre verdens undergang. Du støder nemlig på en gammel og døende mand i kælderen på dit arbejde. Han når ikke at få fortalt meget, før han dør. Men han giver dig en lille dims i hånden, og med den begynder dine eventyr gennem tid og sted.

The-New-World

Dimsen giver nemlig Joe mulighed for at besøge fortiden, nutiden og fremtiden. Og det skal Joe bruge til at regne ud og forhindre, hvad der end sker, som gør, at fremtiden ikke har et eneste levende menneske tilbage. Det er et mysterie uden lige, for der er ingen i fremtiden tilbage, som kan give en forklaring på hvad det egentlig er, Joe skal stoppe. Så jagten begynder på spor i både nutiden og fremtiden.

Historien, der bliver fortalt, imens Joe rejser rundt, er en blanding af konkret dialog mellem Joe, og de mennesker han møder. Men miljøet omkring dig fortæller også sin helt egen historie, med alt fra billeder på væggene til resterne fra et slagsmål.

Selve spillet er inddelt i en række scener, hvor du som Joe kan bevæge dig rundt, samle genstande op og løse gåder, der får dig videre til den næste scene, og dermed videre i historien.Konstruktionen af disse gåder er en af The Silent Ages absolutte genistreger. Der er et eminent flow mellem gåderne, som ikke bare kræver, at du finder det rigtige objekt til den rigtige situation. Men også den rigtige tidsalder. Tidsrejserne spiller nemlig en rigtig stor rolle i gåderne. Du kan nemlig bringe ting fra fortiden ind i fremtiden og tilbage igen. Du kan også bruge tidsrejsen til at ændre på bitte små detaljer i nutiden, som vil få enorme betydninger i fremtiden.

silent_age_left_room_past

Springet mellem forskellige tidsaldre giver anledning til en masse utroligt velkonstruerede gåder. Det er dog ikke bare selve indholdet i gåderne, der er fantastiske, men også måden, som de hænger sammen på. For når du løser én gåde, så giver svaret lige præcis nok information til, at en anden gåde i scenen pludselig giver mening, og der er aldrig en følelse af at sidde uhjælpeligt fast. Hvilket er takket være netop det flow, og det faktum, at gåderne aldrig beder dig om at være tankelæser. Alle svar på gåderne giver mening i forhold til spillets univers.

The Silent Age er et stilsikkert og utroligt gennemført spil, der fra start til slut demonstrerer et utroligt overskud i måden, hvorpå det hele tiden giver dig nye gåder, der aldrig føles som genbrug af tidligere ideer. Det følges til dørs af en spændende historie, der er velfortalt og aldrig laver for mange urealistiske spring, så fjollet som det lyder i en historie med tidsrejser.

Den første halvdel af The Silent Age er gratis på både Android og iPad, den anden halvdel koster 32kr. Så giv den første halvdel af historien et kig; du får nogle gode timers underholdning ud af det.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − 4 =

2 Comments
 • Mette
  januar 9, 2015

  Det ser spændende ud. Kan du sige lidt om, hvilken aldersgruppe spillet henvender sig til? Tusind tak.

 • Mikkel Winther
  januar 9, 2015

  Hej Mette,

  Jeg vil nok sige, at man skal have nogle engelskkundskaber. Da spillets kerne er dets historie, og mange af løsningerne til gåderne ligger i historien der bliver fortalt. Rent voldsmæssigt er der meget meget lidt af det, og alt der sker er i denne minimalistiske stil, så det ikke ser realistisk ud overhovedet.

  Men jeg tror sagtens, at hvis man har mindre børn i huset kan det bruges som et fælles spil, hvor man er sammen om at tænke sig til gåderne og bruger dem som en slags interaktiv bog.