Brug din smartphone som guide til stjernehimlen

1 Min læsning

Stjernehimlen har altid fascineret os, og vi mennesker har siden tidernes morgen kigget forundret op på stjernerne og har prøvet at forstå mysteriet bag de skinnende lys på den natsorte himmel.

De fleste af os kan dog ikke helt identificere, de himmellegemer, vi ser. Måske kan vi genkende Karlsvognen, lokalisere Nordstjernen, og hvis bølgerne går højt, udpege stjernebilledet Orions Bælte.

Med app’en Sky Map har du din egen stjerneguide lige ved hånden. Du vender din smartphone mod himlen, og skærmen viser stjernehimlen, som den ser ud lige nu. Stjernebillederne er trukket op med streger, der er navne på planeter og stjerner, og er du på udkig efter en særlig stjerne eller planet, kan du få hjælp af app’ens søgefunktion. Du kan også tage på tidsrejse og indstille app’en til at vise, hvordan stjernehimlen så ud for 100 år siden, eller hvordan den kommer til at se ud i år 2095.

App’en er gratis og fås til Android. Der findes en række tilsvarende apps til iPhone, fx SkyView og Night Sky

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + 3 =

No Comments Yet.