BYTTEMÆRKE PÅ APPS

2 Min læsning

Af Natasja Broström

Det vrimler med apps – applikationer eller programmer, som vi alle elsker at fodre vores smartphones med. Mange af dem er gratis, mens andre er temmelig dyre.

I mange app’s – f.eks. i spil – er betaling for selve app’en ikke altid nok. Man kan komme ud for at skulle betale for noget mere “inde” i selve app’en. Det man kalder “In App” betaling. Det kan være flere baner i et spil,  små ekstrating som f.eks. dyr eller ekstra udstyr. Det er der sådan set ikke noget galt med, men man skal nogle gange lige holde tungen lige i munden.

Visse af disse ekstrakøb er dyre. F.eks. 399 kr. for nogle virtuelle bær i spillet Smurfs’ Village. Det kan være man er helt vild med bær. Det kan også være man er forældre til et barn som har hygget sig med ens iPhone. Selvom man skal taste en kode for at foretage et køb holder koden i 15 min- hvor junior altså kan gå shop amok i bær. I nogle tilfælde kan man købe så længe man befinder sig i app’en.

Men frygt ej. Du kan faktisk “bytte” en app du fortryder. Eller sætte en begrænsning på dine køb.

Undgå fejlkøb på iPhone og iPad

Gå ind under Indstillinger.

Vælg Generelt

Vælg punktet Begrænsninger

Indtast en kode, du selv vælger. Bekræft koden

Slå Begrænsninger til

Skyd knappen for Køb fra programmer fra nul til 1 – dvs. slå den til

Husk at logge ud, hvis du deler din Apple-konto med andre. Det kan du f.eks. gøre under indstillinger ved at trykke på butik. Klik på dit Apple-id. Tryk på log ud.

Undgå fejlkøb på Android

Indkøb ”In Apps” til Android er lige på trapperne. I mellemtiden må du nøjes med at fortryde dit eventuelle fejlkøb. Det kan du i 15 minutter.

Start med at klikke på knappen for alle applikationer (sidder i nederste venstre hjørne af startskærmen).

Gå under Marked

Klik på Programmer

Find den app, du ikke vil have alligevel – klik på refundér

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 5 =

No Comments Yet.