CITY LENS- AUGMENTED REALITY WINDOWS APP TIL REJSEN

2 Min læsning

Af Thomas Knudsen

Nokia Byoversigt eller Nokia City Lens- app’en kan hjælpe dig med at finde hvad som helst, hvor som helst på dine rejser ved hjælp af telefonens kamera.

Nokia City Lens er en sjov augmented reality app til globetrotterne. Alt du skal gøre er at aktivere app’en Nokia City Lens og kameraet tændes. Nu fungerer skærmen som en radarskærm, hvor der sættes navneskilte på virkeligheden. Augmented Reality style. Dermed bliver det f.eks på turen til Berlin muligt at rette kameraet mod radiotårnet på Alexanderplatz, hvor displayet så viser hvad, der findes i omgivelserne; cafeer, barer, spisesteder, transport- og indkøbsmuligheder – i det hele taget alt tænkeligt, der er registreret på de steder kameraret rettes i mod. Nye steder popper op på skærmen kontinuerligt som man panorerer rundt. App’en giver mulighed for at vælge kategorier ud, hvilket betyder at man kan søge udelukkende efter følgende kategorier: i nærheden, mad, hoteller, shopping, berømt, sjov, seværdigheder eller transport. Alt sammen med afstandsindikator, der naturligvis ændres i takt med, at man kommer tættere på eller længere væk fra et givet sted. Vender man kameraet på højkant listes de ønskede steder i afstandsrækkefølge.  Desuden er der hurtig genvej til Nokia Maps og rutevejledning ved at bare at flytte telefonen fra lodret til vandret position. Ved tryk på skærmen findes også anmeldelser, fotos og info om de forskellige steder. (Men pas på med at bruge data hvis du er udenfor Danmark, det kan blive dyrt).

Alt fungerer flydende og er let tilgængeligt i Windows Phone styresystemet. Og med den kommende opgradering til Windows Phone 8 og nye Nokia Lumia modeller (Lumia 820 og 920) med mere og hurtigere computerkraft, må man forvente at oplevelsen og funktionaliteten bliver endnu bedre. Alt i alt en yderst brugbar app med et stort potentiale. En slags søgemaskine på virkeligheden.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

No Comments Yet.