Cyklen navigerer via styrets håndgreb

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

I stedet for at have en smartphone siddende på cykelstyret viser smartGRIPS  retningen ved at vibrere i højre eller venstre cykel håndgreb.

smart grips 2

I et land som Danmark med så mange cykler og smartphones er det mere end oplagt at få to-hjuleren integreret i “internet of thingx”.

Derfor kan man i dag få mange forskellige montage sæt, hvor man anbringer sin smartphone på cykelstyret, så man kan bruge den til navigation, vejrudsigter og motions-måling osv.

De fleste af de hidtil viste løsninger har dog ikke været optimale – og først og fremmest: De kræver alle, at man flytter øjnene fra trafikken og vejen foran en – og ned på telefonens skærm.

smart grips 1

Så er de nye smrtGRIPS fra Tyskland en langt bedre idé.

smrtGRIPS er tynde rør fyldt med elektronik, som man kan putte ind i siderne på de fleste almindelige cykelstyr.

Rørene står i trådløs Bluetooth kontakt med en smartphone, som man kan have liggende i lommen eller tasken – og de vibrerer føleligt, når cyklisten skal dreje til venstre eller højre i trafikken.

smart grips 3

Smart, enkelt og let at opfange – og så holder man blikket på vejen foran cyklen. Rådet For Sikker Trafik må elske smrtGRIPS.

Men ikke nok med det. smrtGRIPS kan også arbejde den modsatte vej med iPhones eller Android smartphones.

smart grips 4

Hvis cyklen skulle blive stjålet, eller man har svært ved at finde den i virvaret af tohjulere på cykelparkeringen, kan smrtGRIPS rørene i cykelstyret vise på smartphonens skærm, hvor cyklen befinder sig.

smrtGRIPS kan i øjeblikket forudbestilles online til priser fra 59 USD pr. sæt. Det er ca. 370 kroner. Se den smarte cykel navigation i denne video.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × four =

No Comments Yet.