Dansk bankapp fornyer banking

3 Min læsning
Lavet i samarbejde med Lunar Way

Dansk app overflødiggør bankfilialer

Hvis banker var blevet opfundet i dag, så havde deres brugerflader forhåbentligt lignet danske Lunar Way. Der er noget kedeligt og gammeldags over de traditionelle banker, deres hjemmesider og ofte også apps. De sidder fast i en tidslomme. Og hvem siger, at det ikke må være lidt sjovt at tjekke sin privatøkonomi? Lunar Way har visket tavlen ren og bygget en bankingapp på ny.

Farvel til det fysiske – hej til det digitale.

Engang for længe siden skulle man i Fona for at købe en CD, hvis man ville høre musik – eller i Blockbuster Video, hvis man ville se en film. Man tændte for TV’et på et bestemt tidspunkt, hvis man ville se et specifikt tv-program, man skulle ned i det lokale indkøbscenter, hvis man skulle have nyt kluns. Og hvis man skulle have et overblik over sine finanser, ja så skulle man et smut i banken. Her trak man et nummer og skulle vente på at få lov til at hæve eller overføre penge eller sågar betale en regning. Var man heldig, fik man et bolche. 

Siden da er der kommet Spotify, Netflix, nethandel og alskens andre online services, der gør det hele lidt nemmere og smartere. Du har alt hvad du skal bruge i lommen, på din smartphone, og nu er det den finansielle verdens tur til en overhaling, som den danske bankingapp Lunar Way blandt andre står for.

Fintech til folket

Ifølge en analyse foretaget af Vækstfonden i 2017 har fintech i langt tid været løsninger, som blev lavet af virksomheder til andre virksomheder – B2B (business to business), men de sidste år er der begyndt at ske en udligning og der etableres nu næsten lige så mange fintech-virksomheder, der laver løsninger direkte til kunderne – B2C (business to customer). Ud af de omkring 100 fintech-virksomheder, der er etableret i Danmark siden år 2000 er størstedelen etableret de sidste 5-6 år.

En af disse B2C fintech-virksomheder er Lunar Way, hvis mission er, at ændre måden vi ser på banking-oplevelsen. Bankbranchen og finansverdenen har eksisteret i mange hundrede år og har desværre ikke ændret sig specielt meget. Lunar Way omtænker alt, hvad vi forbinder med bankkonti og brugerflader i netbanksapps. Lunar Way er ikke en bank, de har ingen filialer, og de findes kun som app.

Til og fra de digitalt indfødte

Lunar Way har nytænkt den visuelle måde, man ser og forstår penge, finans og banking på. App’en har et moderne udtryk og giver et overskueligt indblik i brugerens økonomi, posteringer og forbrug. Man får et Visa Kort, når man opretter sig og prisen er gratis, hvilket jo er attraktivt nok i sig selv. Men det er også gratis at blive kunde i de fleste danske banker, så hvorfor skulle man overhovedet skifte? Man behøver heller ikke at skifte – men kan bruge Lunar Way som en ekstra konto ved siden af sin normale bank, eller man kan skifte NemKonto med ét klik og bruge Lunar Way som sin primære konto. Man kan altså prøve app’en og deres service uden forpligtelser helt gratis. Mon ikke man bliver lidt afhængig af det moderne og legende udtryk i app’en?

Det der gør Lunar Way interessant er deres nytænkning af en branche, som ikke har ændret sig specielt meget, siden den opstod. De formår at skabe et udtryk, der er nyt i netbanks-appverdenen. Målgruppen er ung, tonen er frisk, og designet er moderne. Se nogle af de specielle funktioner, som Lunar Way tilbyder i app’en i grafikken nedenfor:

Rent praktisk samarbejder Lunar Way med Nykredit, som tager sig af “bankdelen”, og nye brugere bliver kunder her, når man anmoder om en konto igennem Lunar Way. Det betyder, at man ikke skal være bange for at overføre penge til sin konto, for Nykredit stiller sikkerheden for dine penge. Læs mere om Lunar Way og download app’en her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 8 =

1 Comment
  • Inkasso
    maj 10, 2024

    Hos Dansk Inkasso forstår vi vigtigheden af innovation inden for finansielle tjenester, og vi er dedikerede til at levere fleksible løsninger, der passer til vores kunders behov. Lad os hjælpe dig med at navigere gennem de nye muligheder, så du kan optimere din økonomiske situation.