Danskerne er skeptiske overfor AI

2 Min læsning

Kun 15% af danskerne har stor tillid til AI på et generelt plan, mens næsten 70% er bekymrede for, at AI-systemer laver fejl, og hele 71% mener, at generativ kunstig intelligens kan forværre udfordringer med falsk- eller misinformerende indhold. Danskerne er ikke ukritiske vilde med kunstig intelligens viser en rapport fra Digital Democracy Centre (DDC) ved Syddansk Universitet.

Foto skabt af i Elektronista Media i samarbejde med AI/Midjourney. (Bemærk kvindens hænder).

Danskerne er nysgerrige på kunstig intelligens og 40% angiver at have benyttet generativ kunstig intelligens på en eller anden måde. Det er især er unge, og særligt studerende, men også de mere ressourcestærke dele af befolkningen med lange uddannelser og stærke digitale færdigheder, der benytter teknologien i deres private og professionelle liv fortæller rapporten.

Men der er demografiske og sociale forskelle i interessen for og forståelsen af AI. Mænd, unge, højtuddannede og folk med mange digitale færdigheder har en markant større interesse for og forståelse af AI. Faren ved dette er en risiko for at eksisterende uligheder bliver forstærket.

Rapporten viser også at danskerne er usikre på hvad det egentligt er maskinskabt og hvad der er menneskeskabt. Kun omkring 30 % mener, at de i nogen grad er i stand til at identificere AI-genereret lyd,- tekst-, video- og billedmateriale.

Der er dog optimisme at spore. Danskerne tror mest på udbredelsen af generativ kunstig intelligens indenfor områder som udvikling af teknologi, innovation, forskning og kreativitet. Når det gælder velfærdssystemet er der større skepsis. Og de fleste er af den holdning at AI vil have en negativ indvirkning på kriminalitetsniveauet og samfundets demokratiske institutioner – herunder både den offentlige debat, det politiske system og nyhedsmedierne. 

Læs mere om danskernes forhold til kunstig intelligens i rapporten lige her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 5 =

2 Comments
 • Sille Mortensen
  marts 24, 2024

  AI er kommet for at blive og det er et fantastisk værktøj som vi er nød til at arbejde sammen med i stedet for imod det. Selvom det laver en masse fejl her i starten kommer det til at gå lyn hurtig inden vi kommer til et niveau hvor alt er perfekt.

 • prbhakartd
  april 11, 2024

  Techno Derivation stands as a premier fintech software development company, operating at the forefront of financial technology innovation in the USA and UAE. Our expertise lies in crafting cutting-edge fintech solutions tailored to the unique needs of businesses across diverse sectors. With a focus on excellence and reliability, we deliver secure, scalable, and user-centric fintech software that drives digital transformation. Leveraging advanced technologies and industry best practices, we empower our clients to navigate the evolving fintech landscape with confidence. At Techno Derivation, we are committed to delivering transformative solutions that redefine the future of finance.

  https://technoderivation.com/fintech-software-development