Data skal redde elefanter fra krybskytter

1 Min læsning

Verdens elefanter er jaget vildt. Elfenben er i høj kurs, og hvert år bliver omkring 20.000 elefanter dræbt af krybskytter og deres stødtænder solgt på det sorte marked. Det er svært at komme det omfattende krybskytteri til livs, men nu skal et smart software-system bidrage til at få ram på krybskytterne. Det skriver magasinet The Wired.

Systemet hedder  SMART (Spatial Monitoring and Reporting Tool) og kan hjælpe parkbetjente i skove og nationalparker med at tracke krybskytternes aktivitet. Når parkbetjente patruljerer kigger de blandt efter ådsler, fælder og efterladenskaber fra camps. Via af deres mobiler uploader de disse informationer til SMART-systemet. Dataen bliver kørt sammen og giver et overblik over, i hvilke områder krybskytteriet er mest udbredt, hvor parkbetjentene har patruljeret, og hvor de fremover skal sætte ekstra ind. SMART henter også data ind fra andre systemer og fra kameraer, der er sat op for at monitere dyrene og aktiviteterne i skovene.

Systemet har allerede givet gode resultater og bliver i dag brugt i mere end 55 lande i Afrika, Asien og Latinamerika. Det er indtil videre rimelig simpelt, men systemet er under løbende udvikling og spås store potentialer.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × two =

No Comments Yet.