De absolut bedste spil du kan købe lige nu

8 Min læsning

Få styr på hvad der er de bedste spil på markedet lige nu. Vi peger på tre titler, du bare må eje.

Et helt unikt og blodigt mesterværk

(Bloodborne fås til Playstation 4)

Bloodborne

Selvom vi kun er tre måneder inde i 2015, så er der ikke meget tvivl om, at Bloodborne vil blive husket som et af de, hvis ikke dét, bedste spil i år.

Spillet er skabt af folkene bag de kritikerroste Dark Souls spil, som er blevet verdenskendt for deres fair, men meget høje sværhedsgrad. Samme mentalitet lægger Bloodborne for dagen. Det er nemlig et spil, hvor du kommer til at dø igen og igen, og du kommer formentlig til at elske hvert et sekund af det.

For hver eneste fjende i Bloodborne er oprigtigt farlig. Byen Yharnam, hvor spillet foregår, har intet andet end beboere, som har intentioner om at dræbe dig. Hver og en ønsker at se dig død, når du som “Jæger” skal ind i byen for, at jagte monstre som kun kommer frem i løbet af denne lange nat kendt som jagtsæsonen. Almindelige mennesker forvandler sig til forfærdelige monstre, og ud af skyggerne kravler det ene mere mareridtsfremkaldende monster efter det andet. Men hvorfor alt dette sker er et stort mysterium, som du aldrig rigtig får et konkret svar på. For meget af spillet, både dets historie og helt almindelige spilmekaniker, er svøbt ind i mystik og kræver at du selv tænker, undersøger og eksperimenterer med tingene.

Elementer, som er essentielle for hele spiloplevelsen, forbliver usagte, og spillet har en forventning om, at du fx selv eksperimenterer dig frem til en forståelse af, hvad ting som valutaen “Insight” kan bruges til, eller hvor du nu skal hen for at komme videre i spillet. Du skal have lyst til at udforske og selv være initiativtager, hvis du virkelig vil have det meste ud af Bloodborne. Du kan selvfølgelig også bare hoppe på en af de voksende wiki-sider, og få lidt starthjælp der.

Men selv med en wiki ved hånden, er Bloodborne hamrende svært. Selv den mest trivielle modstander kan slå dig ihjel på kort tid, og spillet gør et stort nummer ud af at kommunikere til dig, at du altid, uanset hvad, skal være på vagt og opmærksom på dine omgivelser. Spillet forlanger din komplette tilstedeværelse, når du spiller det. For når du rammer muren, og en fjende virker fuldkommen uovervindelig, så gælder det om at træde et skridt tilbage, tænke anderledes, se det hele i et nyt perspektiv og prøve nye strategier af. Tit og ofte er forskellen mellem succes og døden, at du ender med at køre i den samme strategiske rille, og det udnytter spillet til fulde. Måske skal du prøve et nyt våben eller tage nogle runder med bossen for at se om du kan blive bedre til at læse dets kropssprog, som kan give dig værdifuld indsigt i, hvornår monsteret skal til at lave forskellige angreb.

Bloodborne monster

Bloodborne er som sagt skåret ud af samme hjerne, der også skabte den elskede Dark Souls-serie. Men modsat Dark Souls-spillene, hvor det hele tiden handler om at holde dit skjold hævet og lægge en defensiv strategi for dagen, arbejder Bloodborne med filosofien om, at det bedste forsvar er et angreb. Det er et spil, hvor det gælder om at være aggressiv, og når fjenden løfter armen for at svinge øksen mod dig, er din opgave at rykke ind og svinge dit våben først. En stor del af strategien i Bloodborne kommer af at kunne håndtere store grupper af fjender. Udover dit sværd/økse har du også en pistol på dig. Den kan ikke gøre nogen nævneværdig skade, men den kan forstyrre en modstanders angreb lige præcis længe nok til, at du kan rykke ind med dit andet våben og gøre det af med dem.

Bloodborne er et aggressivt spil. Du skal være aggressiv for at overleve, og spillet svarer igen med hele tiden at blive mere og mere aggressivt. Bloodborne er en tårnhøj udfordring, og det elsker at lege med spillerens forventninger til, hvad der burde ske. Derfor er det også værd at understrege, at Bloodborne ikke er et spil for alle. Det fungerer ikke godt at spille i små bider. Men giver du spillet den tid det kræver, så sænker det tænderne i dig, og pludselig er det svært ikke at tænke på andet end at komme tilbage foran fjernsynet og udforske de dybeste og mørkeste kroge af Yharnam .

Bloodborne er et exceptionelt spil. Det er en visuel og designmæssig triumf, som få spil er det. Og er du tålmodig og giver det en chance, vil du finde et af de mest tilfredsstillende, udfordrende og fascinerende spil du kommer til at prøve i 2015.

Elektronista anbefaler til

– Actionfans der vil have en kæmpe udfordring.

 

 —

 

Kan du bygge verdens vildeste forlystelser?

(ScreamRide fås til Xbox One og Xbox 360)

Screamride-2

Har du nogensinde siddet i en rutchebane og tænkt, at det kunne du designe sjovere og vildere? Hvis ja, så skal du læse med her. For ScreamRide giver dig mulighed for at bygge, teste og smadre de vildeste rutschebaner, du kan finde på.

ScreamRide er bygget op i tre faser, der næsten kunne være tre separate spil. I den ene skal du køre selve forlystelserne igennem. Du skal speede op og bremse undervejs på banen for at sikre, at dine passagerer ikke bliver slynget af midt i et sving. Jo bedre du kommer igennem banen desto flere point får du og åbnet op for endnu mere at lege med.

Når du så har kørt forlystelserne tynde, kan du hoppe ombord i den anden aktivitet, som er at få smadret så meget som du kan komme til. Du skal slynge små kabiner med forsøgspersoner ind i store bygninger, og skabe så meget destruktion som overhovedet muligt. Du har dog kun et begrænset antal kabiner, og kan du jævne det hele med jorden uden at bruge alle dine kabiner, udløser det ekstra point. Det føles som en langt mere involveret udgave af Angry Birds, og det er super sjovt at finde alle de vigtige knuder, der kan vælte et helt højhus.

Når du så både har kørt og smadret forlystelserne, skal du i den sidste aktivitet bruge alt den forståelse du har fået indsamlet om hvad der gør en rutschebane sjov, og selv bygge en op fra bunden. Du skal dog aldrig holde styr på en hel forlystelsespark, men bare bygge en sjov forlystelse, og nogle udfordringer begrænser dig til særlige elementer eller specifikke krav der skal opfyldes.

ScreamRide er ikke noget videre komplekst spil, men alle dets tre små delelementer giver en samlet pakke, som er utroligt underholdende. Hver enkelt af de tre aktiviteter er godt gennemtænkte, og du kan glidende skifte mellem alle tre aktiviteter undervejs, skulle du blive træt af den ene type efter noget tid. Og når du føler dig kompetent nok, kan du dele dine bedste rutschebaner med resten af verden og se, hvad andre har fundet på af skøre ting.

Trænger du til et spil, som er markant anderledes end mere eller mindre alt andet der er i butikkerne nu om dage, så er ScreamRide et spil, der byder på variationen og underholdning af en art man sjældent ser.

Elektronista anbefaler til
– Dig som altid tænker at det kunne du gøre bedre når du besøger en forlystelsespark.

 

Politi og røvere i den digitale tidsalder

(Battlefield: Hardline fås til Xbox 360, Playstation 3, PC, Playstation 4 og Xbox One)

battlefield hardline nick_arrest_tap

Velkommen til Miami, byen der er synonym med narko, bander og et hav af tv-serier om politi. Alle tre ting er også nøgleingredienser i Battlefield Hardline, et spil der overrasker på rigtig mange punkter. For Battlefield-serien er typisk kendt for at være fokuseret på militæret og store krige, men med Hardline bliver det hele lidt mere lokalt, når du bliver en del af Miami Police Department og en del af kampen mod narko.

Du hopper i skoene på den nyudklækkede narkobetjent Nick Mendoza, og du følger ham fra første dag på jobbet og de næste mange år af hans liv, hvor alt fra narkobaroner til korrupte politibetjente kommer til at spille en vigtig rolle.

2741508-tyson_handsup

Stilen og tonen i Battlefield Hardline er mere Bad Boys end det er The Wire, og det er helt i orden. For Hardline er meget bevidst om, hvad det er, og ikke er. Der bliver kørt hårdt på at være et lidt klichefyldt og til tider bevidst dårligt tv-show. Hvert kapitel i spillet bliver åbnet med en “On this episode” intro, som i ethvert formiddags tv-drama, og det giver den selvhøjtidelige historie en tilpas ironisk distance. En distance, som er særligt nyttig, når du for eksempel i en af missionerne skal angribe en narkobaron midt under en orkan. Det er overdrevet og bombastisk, men lige bagved dets overdrevne natur er en alvorlig historie om korrupte betjente og narko.

Samtidig med at Hardline har denne fantastiske blanding af seriøsitet og ironi, så er spillet i sig selv virkelig sjovt at spille. At hoppe i skoene som en politibetjent giver spillet lidt mere dybde. Det handler ikke bare om at skyde løs og nakke skurke. At snige sig rundt og undgå konfrontation er en lige så holdbar strategi som at skyde samtlige skurke på banen. Dit politiskilt kan du også “flashe” foran fjenderne og få dem til at smide deres våben, så du kan anholde dem og helt undgå at bruge dine våben. Det er dog ikke altid, at et politiskilt kan løse situationen, og når det kommer til skudvekslinger, giver Hardline dig en masse fede våben og tilpas store kamp-områder til, at du kan angribe de fleste situationer på meget forskellige måder.

Men lige så stille og subtilt som Battlefield Hardline kan være, så kan det også gå i den modsatte retning og finde raketkasteren, tanken og de tunge geværer frem. For heftige biljagter og bankrøverier fylder en stor del af spillet, både i dets historiedel, men også når du går online og spiller med op til 64 personer i et kæmpe brag af røvere og politi, hvor du kommer til at røve banker, redde gidsler og har nogle oprigtigt vilde biljagter tværs gennem storbyer. At hænge ud af en bil og skyde efter modstanderen er en fantastisk fed følelse, og det giver et rigtig friskt pust til hele multiplayer-oplevelsen at have elementer som bankrøverier, hvor du og dit hold skal bryde ind i en bankboks, mens politiet skal holdes tilbage.

Battlefield Hardline er måske ikke det mest innovative spil på markedet, men det er et bundsolidt skydespil, der tager hele skolegårdsfantasien om politi og røvere, bringer den ind i 2015 og giver den en helt ny identitet. Er du til Bad Boys og vil have et online-spil der holder i mange måneder, er Battlefield Hardline et oplagt bud.

Elektronista anbefaler til

– Dig der savner at lege politi og røvere.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 19 =

No Comments Yet.