Påsken forklaret med et twist af internet

3 Min læsning

Påsken er slut og vi har I de sidste dage mæsket os i chokoladekaniner, påskeæg og julemad med lam, men anledningen den glemmer vi hvert eneste år, ihvertfald detaljerne.
Her er internettets fortolkning af højtidens aktiviteter, og der bliver, som altid, ikke lagt fingre imellem. Vi skynder os lige at tilføje, at hvis man er meget troende og ikke synes religion er noget man skal spøge med, så er det en god ide at stoppe her.

Palmesøndag / Palm Sunday

Søndagen inden påske, ridder Jesus ind i Bethlehem på sit æsel og bliver modtaget som en konge med jubelråb og viftende palmeblade – deraf navnet palmesøndag.


Jesus rolling

Jesus beviser her, at han ikke er helt humorforladt
Facepalm Sunday

Skærtorsdag

Påsken skydes igang torsdagen efter. På denne dag vasker Jesus fødderne på sine 12 disciple og de indtager måltidet “Den sidste nadver”. Billedet af Jesus i midten med sine disciple omkring ham, er blevet genskabt utallige gange, f.eks. er Snoop Lion hovedpersonen i denne version.

Snoop Lion meme

Lego er, ikke overraskende, også med på beatet

Sidste nadver lego

Måltidet tager dog en sørgmodig drejning, for Jesus forudser at en af hans disciple vil forråde ham

The last Supper

Judas, viser sig at være den skyldige discipel, og han udpeger Jesus ved at kysse ham på kinden.
Bad Luck Jesus

badluck judas

Langfredag / Good Friday

Solen er endnu ikke stået op før Jesus, i nattens mulm og mørke, bliver taget til fange af romerske soldater. Pontius Pilatus, den romerske statholder, får Jesus dømt til døden, men fralægger sig samtidig ansvaret, ved at lade folket afgøre dommen over Jesus.

Snedigt Pontius
Pontius

Jesus, bærer det tunge kors på ryggen hele vejen til bjerget Golgata, hvor han, efter ni timer udånder. Jesus bliver begravet i en hule hugget i klippen, der forsegles med en sten.

Men den der ler sidst, ler bedst

Good Friday

Påskedag

En gruppe kvinder drager til Golgata, for at besøge Jesus grav, men graven er tom. De finder i stedet en engel der fortæller, at Jesus genopstået og på vej til Gallileo for at mødes med sine disciple.

Good Friday

Det næste man ser til jesus er kristi himmelfart, her stiger Jesus til himmelen. Kristi himmelfart ligger altid på en torsdag 40 dage efter påskedag, så kan du selv tælle ned til næste fridag. God anden påskedag, her sker ikke andet end, at vi kommer os fra festen igår.

Et sidste twist og så er det slut.

Internettet tror ikke på at Jesus er så eftergivende som det påstås. Der er nemlig opstået det meme der hedder “Jesus is a jerk” og det går på at Jesus spøger i kulissen i diverse situationer. Der er lavet så mange at den næsten fortjener en artikel i sig selv, men vi har samlet nogle af de bedste lige her.

batman - jesus

counting Jesus meme

bullet

Artiklen skal på ingen måde ses som et udtryk for Elekronistas holdning eller synspunkt, men udelukkende som et sammedrag af internettets finurlige humor.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 3 =

No Comments Yet.