Denne robot kan man blive forelsket i

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Personal Robot er noget af de nærmeste, man kan komme på at have en digital butler, børnepasser og årvågen vagt i sit hjem. Den charmerende robot ventes at komme i handelen til december.

robot 1 ny

Har du altid ønsket dig en personlig robot, der kender alle dine ønsker, dit humør og dine planer?

En personlig assistent, der er mere intelligent end normale robotter, og som lærer dine daglige gøremål, efterhånden som den tilbringer tid sammen med dig?

Hvis du kan svare ja til begge spørgsmål, burde du kigge nærmere på den nye Personal Robot fra amerikanske Robotbase.

Det er en personlig assistent, der kan alt fra at beskytte dit hjem mod indbrud til at foreslå, hvad du skal spise i aften, så det ikke blot er det samme som i går.

Personal Robot er det nyeste i kunstig intelligens, man kan bruge i sit hjem. Den kan genkende ting via sit kamera, forstå almindelig tale, genkende ansigter, spore forskelle i brugerens humør, udnytte sit indbyggede 3-D kamera og i det hele taget holde løbende øje med, hvad der sker omkring robotten.

robot 2

I sin første version har Personal Robot – kan man ikke finde et smartere navn til den? – en stemme som en kvindelig assistent og et ansigt som en ungmø på sin runde touchskærm.

I praksis er der dog ikke noget i vejen for, at Robotbase udvikler en mandlig udgave, som opfører sig som en britisk butler. Det er kun et spørgsmål om, hvad kunderne efterlyser.

Personal Robot er den første rigtige levende-gørelse af det meget omtalte ”internet of things”:

Hun (eller han) kan f.eks. indstille vækkeuret for dig, holde øje med dit søvnmønster, din puls og din temperatur. Den kan læse godnathistorier for børnene, bestille varer i supermarkedet eller komme med gode råd til, hvad du skal tage på af tøj og smykker til din date i aften.

robot 5

I design minder den 1,3 meter høje og ni kilo tunge robot om et omvandrende skilt. Hovedet er nemlig cirkelrundt og rummer en touchskærm (med ansigt), en dual-core processor på 2,2 GHz, højttaler, mikrofon, Wi-Fi, Bluetooth, videokamera og en masse sensorer.

Personal Robot bevæger sig selvstændigt rundt i boligen (eller kontoret) ved hjælp af kamera, navigation og et integreret landkort over lokaliteten. Undervejs holder den øje med uvedkommende bevægelser (f.eks. indbrudstyve), lokalets temperatur, fugtighed, luftkvalitet osv.

Alt dette kan robotten sende updates på til sin ejer via internettet og direkte på hans eller hendes smartphone.

Hvad vil du mer’?

Måske lige vide, at robotten kommer på markedet til december, og at man allerede nu kan forudbestille et eksemplar til sig selv formedelst 1.195 USD – det er ca. 7.500 kroner….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 4 =

No Comments Yet.