Der er VM i Excel, og det er vanvittigt fedt

2 Min læsning

Lige nu er verdensmesterskaberne i Excel i fuld sving, og det er så meget vildere end du tror. Måske tænker du på papirnusseri og kedelige arbejdstimer når du hører “Excel”. I stedet er det en form for gådeløsning, hvor det eneste værktøj deltagerne bruger er Excel.

De netop afholdte kvalificeringsrunder i VM udfordrer deltagerne med, at skulle løse en række gåder og udfordringer på tid. Alle deltagerne får adgang til det samme dokument med de samme gåder. Hver løst gåde giver et eller flere point afhængigt af sværhedsgrad. Og for at gøre det endnu mere spændende, så vil der hvert femte minut blive fjernet den deltager der har det laveste antal point. Derfor gælder det hele tiden om at vælge hvilke af de mange opgaver man vil løse, for de nemme opgaver give få point men kan klares hurtigt. Mens de svære giver mange point men kan tage længere tid at løse.

Udgangspunktet i denne kvalificeringsrunde var et fiktivt brætspil, med opgaver såsom: “Hvor mange felter er der på brætspillet?”, og mere avancerede udregninger såsom hvor mange felter kan en brætspilsfigur rykke på fem turer ud fra et sæt af forudbestemte terningekast.

Der er fart over feltet, og det er fascinerende at se folk bruge Excel til at knække koder, løse gåder og gøre så meget mere end =sum(F12;F14;F19).

Du kan se hele første del af VM i Excel nedenfor, hvor der er kommentatorer på der forklarer hvad der foregår, og hvilke udfordringer deltagerne løber ind i. Vinderne tørner til december sammen i finalen, hvor en af dem hiver titlen hjem som verdensmester i Excel.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 + ten =

No Comments Yet.