Derfor skal der flere kvinder i tech- TV2 indslag

2 Min læsning

Det er et problem, at der ikke er flere kvinder i teknologibranchen. Hvorfor? Det drøfter bl.a. Elektronista Medias Christiane Vejlø og Microsoft CEO Nana Bule i et indslag på TV2. Kvinder er tech er vigtigt fordi:

Det giver målbart bedre resultater på bundlinjen
Diversitet giver målbart bedre produkter
En blanding af kvinder og mænd på arbejdspladsen skaber bedre arbejdsmiljø
Der mangler arbejdskraft i teknologibranchen

Men hvad er så grunden til at der ikke er flere kvinder i teknologibranchen? Hvis du ser klippet herunder, vil du se at børn allerede har fordomme om at folk der arbejder med teknologi er mænd. Det er naturligvis et problem, hvis små piger skal have en chance for at føle at teknologi og andre STEM fag er en retning, de kan tage både interessemæssigt, på uddannelsesniveau og som erhverv. Christiane Vejlø peger på at vi allerede bør introducere de helt små piger til de spændende teknologiske muligheder. Før drengene sætter sig hårdt på computerskærmen.

Det er også en god idé at være opmærksom på ikke at falde i fælden, hvor vi kun introducerer vores børn for kønstypisk legetøj. At introducere børn for forskellige former for legetøj er ikke det samme som at presse noget ned over hovedet på dem. De skal nok selv vælge. Men det giver dem lige muligheder. Og oplevelsen af de lige muligheder er afgørende for både piger og drenges uddannelses- og karrierevalg senere i livet. Se mere i klippet, hvor du også kan møde to piger der har været på tech camp på DTU.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × four =

2 Comments
  • Jonas
    oktober 22, 2019

    Jeg syntes det er et større problem, når der dikteres hvor der skal være kvinder og mænd. Hvis i gerne vil have kvinder ind i teknologibranchen, så skal i gøre det attraktivt for kvinderne og ændre deres natur helt fra de er små.

  • Martin Bolbroe
    oktober 22, 2019

    Jeg tænker umiddelbart at elektronista lyd-podcasten kunne blive et godt TV program nu hvor der er et hul efter Nikolaj Sonnes So Ein Ding. I podcasten er du jo altid god til at fremhæve kvinderne i tech.