Design dit tøj med mobilen

3 Min læsning

Sidder du og drømmer om en karriere som tøjdesigner, men uden at være på fornavn med cheferne i diverse modehuse? Ja, så har du det ligesom en hel masse andre. Men selvom hr. Ralph Lauren ikke lige har dit nummer, kan du stadig godt designe, og du behøver faktisk kun din mobil, for at komme i gang.

Tryk på tøj med et tryk på en skærm

Der findes et hav af hjemmesider, der tilbyder tryk på tøj, og hvor du kan være din helt egen designer. Idéen er meget udbredt til firma- og skolearrangementer, hvor der er god logik i, at alle tager sig ud som et hold. Men faktisk er der også grundlag for et par gode timers underholdning. I hvert fald kommer man hurtigt til at sidde længe på sådanne sites, fordi kreativiteten pludselig bare regner ned over en. Og så er det bare altid sjovt, at sidde og drømme lidt.

Men hvor det tidligere har krævet computere og designprogrammer, Java, Flash og en lang række andre systemopdateringer, kan det hele nu klares med din smartphone. Med app’en Snaptee, kan du lege designer og rode med tryk på tøj mens du er på farten. Udover app’ens egne kreationer, som du kan arbejde med, kan du også skabe dine egne. Der er med andre ord grundlag for massiv underholdning, hvis du kan lide at lege med tryk på t-shirts og den slags.

T-shirt-med-tryk

Vores købevaner ændrer sig

Ligesom med mange andre app’s, er Snaptee dog nok mest til brug som tidsfordriv. Det er ligesom en tur på strøget, hvor hver eneste tøjbutik du besøger, får et ”nej tak, jeg kigger bare…” med på vejen. Men har du egentlig tænkt over, hvor meget af din shopping der foregår i fysiske butikker og hvor meget der foregår online? I 2015 satte vi igen rekorder i nethandel. Det kommer måske ikke bag på dig, men med tallene fra 2014 taget i betragtning, er det faktisk lidt af en præstation. Og netop modebranchen, altså tøj, smykker og sko, er de bedst sælgende onlinebutikker vi har herhjemme i øjeblikket.

Dermed kræver det pludselig ikke så meget fantasi at forestille sig, at tryk på tøj vil blive mere og mere populært. I hvert fald tyder tallene jo på, at vi alligevel handler det meste tøj over nettet, så hvorfor ikke selv designe det tøj? Eller måske bare noget af det?

Vi ser ingen grund til at tro, at teknologien forbundet med at lave tryk på tøj bliver dyrere i fremtiden. Tværtimod. Hvis udviklingen fortsætter og de fysiske butikker til sidst blot er udstillingsvinduer og prøverum, bliver branchen nødt til at tænke i nye og kreative baner, for ikke at miste fodfæste på markedet. Her kunne man snildt forestille sig en service, hvor du designer dit eget tøj og t-shirts med tryk, og at det bliver produceret og leveret uden at være dyrere end almindeligt tøj, som hænger i butikkerne.

Naturligvis er der forskel på tøjpriser, og det er klart, at Føtex har nogle lidt andre priser end Louis Vuitton. Men mon ikke et sted midt i mellem de to, også kan gøre det.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − 9 =

No Comments Yet.