Digital sundhed og sygdom Elektronista podcast #120

4 Min læsning

Når tablets rykker ind på hospitaler, når hospitalsindkaldelser havner i en digital postkasse og når patienter selv begynder at måle alt fra blodsukker, til puls og søvnrytmer så betyder det også en ændring for forholdet mellem sundhedsvæsen og patienter.

IMG_2057

Elektronista program #120 handler om digital sundhed og sygdom. Gæsterne er lægerne Klaus Phanareth og Imran Rashid. Og se herunder for der er MASSER af fede links!

Indkaldelses app til hospitalet
Man skal faste men må f.eks. godt tage en kop morgenkaffe. Man må bare ikke putte mælk i kaffen. Gør man det koster det gennemsnitligt 12.898 kr. fordi operationen så bliver udsat. Koncept som sikrer at patienten ved hvad de skal gøre og har hurtig adgang til hjælp. Hvis de skal tage særlig medicin eller f.eks. huske at barbere sig får de en påmindelse som de skal kvittere for. Hvis de ikke gør det bliver de ringet op og mindet om det.

Visikon har blandt andet udviklet en digital platform MitForløb som skal hjælpe med at uddanne patienten via let forståelige animation så patienten bedre forstår hvad der skal ske og hvad han eller hun selv kan gøre undervejs.  

Hvis man er træt af akuttelefonen og vil betale 130 kr. for lægesnak uden venteliste. Lægelinjen.dk

Cardiograph– Er en app der ligesom en række andre på markedet bruger din smartphones kamera til at måle pulsen via din finger, som du sætter hen til kameraet. Når man laver en måling gemmer app’en resultatet, så man kan hele tiden holde styr på, hvordan ens puls udvikler sig over længere tid. Android og iPhone.

Fordelene ved selftracking. Overblik over patienten. Daybuilder for psykiatriske patienter.

DBSA Welness tracker for bipolar diagnoser.

Blodtmåler under huden- sukker ect.

Interaktiv fødefilm 

Et brasiliansk hospital har kørt et forsøg med Teddybjørne sender gør det muligt for pårørende at sende beskeder til cancer børn fra deres venner som audio beskeder fra WhatsApp. Hvis barnet er ensomt skal det bare trykke på hånden og så kommer der beskeder.

Idify er et digitalt system på tablet, Internet og smartphone, som giver mulighed for at oprette individuel livshistorie for og om det enkelte menneske med demens. Man kan fx skrive store begivenheder som bryllup ind, andre begivenheder som koncerter, sportskampe eller noget i den stil, såkaldte “mikro-erindringer” som handler om ens personlige vaner og så videre…på denne måde skal det blive nemmere både for patienten, pårørende og behandlere at minde sig selv og hinanden om patientens liv, tidligere gode stunder osv. Læs mere.

Tablets i healthcare

Ugens Appbefaling

Two apps a day keeps the doctor away.

Patienthåndbogen– Imran

Kemilex fra Astma og Allergiforbundet (til både iPhone og Android)
Med den her app kan man tjekke produkterne efter når man står nede i supermarkedet så man ikke kommer til at købe noget man kan reagere allergisk på…produkter som er godkendte af forbundet kan findes app’en, og man kan også søge ud fra ingredienser…er du fx allergisk over for nødder søger du app’en efter produkter som er sikre og altså godkendt til ikke at indeholde nødder.

FindToilet – en app der finder det nærmeste offentlige toilet… (til Android)
Det kan være svært at finde et offentligt toilet når man lige står og mangler det…det kan især være irriterende hvis man kæmper med inkontinens, hvis man er gravid eller for eksempel har småbørn. Med app’en kan man simpelthen finde de nærmeste offentlige toiletter, som man kan se på et kort eller en liste efter hvor langt de er væk…og man kan også sorte efter for eksempel om man kan nøjes med pissoir eller om man har brug for handicapadgang. App’en virker lige nu for Københavns Kommune og et par toiletter i Århus.

Medicintjek (til både iPhone og Android)
Med denne app kan du finde information om medicin på din smartphone. Du kan fx scanne stregkoden på en æske eller bare søge på et bestemt produkt og få information om dosering styrke pris eventuelle risici og så videre…app’en trækker information fra medicinpriser.dk, medicinkombination.dk, indlægsseddel.dk og lægemiddelstyrelsen.dk og samler det hele.

Find Behandler (til både iPhone og Android)
Søg efter nærmeste læger, tandlæger og så videre, sammenligne priser se ventetider hos speciallæger og meget andet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + eight =

2 Comments
 • Anne
  maj 30, 2014

  Hej Christiane
  Der bliver i programmet nævnt en apoteks-app der automatisk sørger for at man får tilsendt sin medicin løbende. Jeg syntes den hed appotek – men jeg kan ikke finde den. Husker jeg galt?
  Mvh. og tak for skøn skøn podcast (og et super indlæg til DM-Prisen forleden jeg er blandt arrangørerne, det var min ide at vi skulle have dig og du gjorde det fremragende! :)
  :) Anne

  • christiane
   maj 31, 2014

   Hej Anne
   Tusind tak for din kommentar. Den app vi talte om var Min P-Pille og at man igennem den kan bestille på appoteket. Jeg tror ikke det gælder anden medicin endnu. Sådan forstod jeg det ihvertfald på Imran Rashid.
   Og hvor er det fedt du foreslog mig til DM prisen. Jeg er rigtig glad for at det passede godt i programmet.Det var et super tjekket arrangement, og det kan man jo takke arrangørerne for :-)

   Bedste hilsner
   Christiane